Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de JO17-3 aan de beurt. Het verslag is van Dirk Van Beelen.

Rijnsburgse Boys JO17-3

Bij deze eerste wedstrijd in het nieuwe decennium kon de JO17-3 op volle oorlogsterkte aantreden. Alle 16 spelers zijn de winterstop goed uitgekomen, dus we konden starten met een topfitte selectie. Dat was ook wel belangrijk. Omdat we dit voetbaljaar de meeste wedstrijden nogal gemakkelijk gewonnen hebben, zijn we een klasse hoger ingedeeld. De gedachten voorafgaand aan de wedstrijd waren dan ook dat het misschien best lastig zou kunnen worden om hier een goed resultaat te halen. Dat maakte wel dat de coaches (die het moesten doen zonder de afwezige spiritueel leider Daan) weinig hoefden te doen om de jongens scherp te krijgen.
2020-01-18-RBB-17-03-logo-rbb-23-van-61
We startten dan ook fel met de mouwen omhoog en een positieve instelling. In de eerste tien minuten van de wedstrijd kwamen we, met name bij dode spelmomenten, wel wat onder druk te staan. Dat is ook niet verbazingwekkend want bij Kagia zijn spelers traditioneel 15 centimeter langer dan gemiddeld. De reden daarvan is niet bekend en hier wordt nog onderzoek naar gedaan. Er zijn stromingen in de wetenschap die beweren dat het ‘iets in het eten moet zijn’, terwijl anderen claimen dat het ‘iets in de grond is’. Hier gaan ze voorlopig nog niet uitkomen en dat is misschien ook niet erg. Belangrijker is dat onze verdediging uiteindelijk redelijk gemakkelijk stand hield en we ‘de nul’ konden vasthouden.
Onze trouwe en als vanouds in groten getale opgekomen supportersschare werd vervolgens verwend met een weergaloze voetbalshow die werd voorgeschoteld. De jongens wisten elkaar gemakkelijk te vinden en combineerden er lustig op los. De oranjehemden uit Lisserbroek kregen voetballes en werden van het kastje naar de muur gestuurd. Dit werd ook uitgedrukt in de stand want na tien minuten verscheen de 1-0 op het scorebord, kort daarna gevolgd door de 2-0. Beide doelpunten gemaakt door Gijs. Daarna was het de beurt aan Bram die ook twee doelpunten voor zijn rekening nam. De radeloze tegenstanders wisten niet waar ze het zoeken moesten, zeker niet toen Lars ook nog eens de 5-0 binnen schoot.
Als alles zo gemakkelijk gaat ontstaat natuurlijk wel het risico van gemakzucht en daardoor slopen er wat slordigheidjes in het spel. Een kleine onoplettendheid zorgde voor balverlies gevolgd door een tegendoelpunt. Hierdoor gingen we met een 5-1 voorsprong de rust in.
De tweede helft was iets minder spectaculair, maar dat kon ook bijna niet anders. Jacco zorgde nog voor de 6-1 en Kagia wist de 6-2 te maken. Dit was uiteindelijk ook de eindstand, want na dit tegendoelpunt werd de wedstrijd op slot gegooid en zakelijk uitgespeeld.
Al met al hebben onze mannen van JO 17-3 een heel mooi resultaat behaald in deze eerste wedstrijd na de promotie. Als kers op de taart bleek zelfs, nadat de overige uitslagen binnen druppelden, dat het resultaat mooi genoeg was om de eerste plaats op de ranglijst te bemachtigen. Dit smaakt natuurlijk naar meer en we gaan er onze uiterste best voor doen om deze plek tot aan het eind van het seizoen te verdedigen.