Team van de week: Rijnsburgse Boys JO10-1

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Sportpark Middelmors om een fotoserie te maken. Deze keer was de JO10-1 aan de beurt. Het verslag is van Leen de Vreugd

Rijnsburgse boys JO10-1 wint overtuigend van RCL

De mannen van Rijnsburgse boys 10-1 hadden iets recht te zetten. Zo’n antwoord had echter niemand verwacht. Uiteindelijk schoten ze een recordaantal doelpunten bij elkaar; 18-2 winst

Vandaag kwam RCL naar de Middelmors. Op voorhand een lastige tegenstander aangezien we eerder van Rcl hadden verloren. Het begin van de wedstrijd was ook voor Rcl en Rijnsburg moest zorgen aan te haken. Dat gebeurde heel snel en dat leverde de 1-0 van Brent op. Direct daarna zorgde Thijn na een goede actie en bekeken schot voor 2-0. Dat het na het 1e kwart slechts 2-0 was, was aan de goede keeper van RCL te danken. Ook geholpen door de wind had Rijnsburg er wel een paar meer mogen maken. Maar zo moesten we doorgaan

Het 2e kwart was nog maar net begonnen of nummer 3 lag in het mandje. RCL had het moeilijk tegen een ontketend Rijnsburg. Rijnsburg wist elkaar goed te vinden en het kon nooit lang duren voordat de score verder op zou lopen. Via Dex, Nathanael en Sam was het bij rust 6-0. Wat een heerlijke 1e helft!

Het was belangrijk om de scherpte te blijven houden want nu had RCL de wind mee. Helaas viel er al snel een tegengoal. Zou het dan toch… Gelukkig pakte Rijnsburg het weer heel goed op. Mooie aanvallen werden afgewisseld met knappe schoten en zo kreeg Rijnsburg snel het overwicht terug. Na 2 doelpunten van Brent en Nathanael was het verzet voorgoed verbroken. Het ging nu hard en de dubbele cijfers waren na het 3e kwart bereikt. (Sorry, deze trainer houdt het scoreverloop slecht bij…)

Je ziet vaak dat ploegen na zo’n ruime voorsprong gas terug nemen. Nou, vandaag niet. Ze bleven doorgaan. Ook nog steeds met goed voetbal. De tegenstander was allang afgehaakt en uiteindelijk is de score 18-2 geworden. Wat een kanjers vandaag! Max, Dex, Thijn, Djace, Nathanael, Brent, Sam en Matthijs (vakantie), mooi stel zo bij elkaar. En wat doe je als er 18-2 wordt gewonnen? Juist, groot feest in de kleedkamer. Dat is echt genieten!