Team van de Week: Rijnsburgse Boys JO13-4

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Middelmors. Deze keer maakte hij een prachtige fotoserie van Rijnsburgse Boys KO13-4. Zijn speelden thuis tegen RKAVV. Het verslag is van Marianne van Hoek.

Team van de week JO13-4

Op deze mooie zaterdagochtend is het fijn voetbalweer. Het zonnetje schijnt en de temperatuur stijgt langzaam naar de 16o a 17o.

Onze tegenstander van vandaag is RKAVV en zij hebben tot nu toe 6 punten meer gepakt. We willen heel graag winnen, maar zijn ons bewust dat het lastig zal worden. Ook omdat we geen wissels hebben, Dex en Skip ziek zijn en Tygo heeft een familieweekend. Er moest dus in de opstelling ook een beetje geschoven worden. We spelen 4-4-2, met Damian in de 1e helft en Duuk v.d. Gugten in de 2e helft op doel, Joshua en Duuk Glasbergen centraal achterin, Raza linksback, Liam rechtsback, Abel en Ferre centraal in het midden, Adam rechtshalf, Pieter linkshalf, Duuk v.d. Gugten in de 1e helft en Damian in de 2e helft linkerspits en Maxim als rechterspits.

Rond 10:00uur geeft scheidsrechter B. Pijpers het startsignaal en RKAVV probeert ons meteen onder druk te zetten, maar we weten hier goed mee om te gaan. Duuk Glasbergen en Joshua zijn vandaag samen een sterk centraal duo achterin, die samen met Raza en Liam zorgen dat veel ballen buiten onze 16 blijven.
Na 5 minuten krijgen we een vrije trap mee, net buiten de 16 van RKAVV. Adam neemt vanaf rechts de vrije trap, maar deze gaat net naast. De tegenstander zet ons weer onder druk en schiet op doel, maar Damian trap de bal weg en de bal gaat uit via Raza.
Het spel gaat over en weer, met mooie duels, het is een spannende pot.

Na 10 minuten heeft Damian een mooie redding en tikt de bal naast, maar uit de corner weet de tegenstander te scoren, helaas 0-1.
RKAVV probeert ons weer onder druk te zetten, maar we blijven voetballen en creëren zo nu en dan een kans. Ferre speelt een sterkte wedstrijd op het middenveld, maar denkt tot 3 keer toe dat hij aan handbal doet. Gelukkig blijft het bij waarschuwingen van de scheidsrechter, die het spel goed aanvoelt en onder controle heeft.

Na 20 minuten zien we een bal van Abel, vlak voor het doel van RKAVV langs gaan. Direct daarna heeft hij een mooie assist op Duuk v.d. Gugten, die fraai de gelijkmaker inschiet. En nog geen minuut later geeft Raza een mooie bal op Duuk v.d. Gugten, 2-1 dat gaat lekker zo.
In de 1e helft krijgt RKAVV vlak voor rust nog 2 grote kansen, maar de 1e bal wordt ruim over geschoten, de 2e weet Damian met een fraaie duik uit het doel te houden.
De ruststand is 2-1 in ons voordeel.

Tijdens de rust is er een keeperswissel. In dit team rouleren Abel, Duuk v.d. Gugten en Damian per helft als keeper. Het is Duuk zijn beurt om te keepen. Ondanks dat hij veel last heeft van zijn schouders, trekt hij toch het keepershirt aan.

Het beeld van de 2e helft, is gelijk aan die van de 1e helft: RKAVV probeert druk te zetten, maar we voetballen ons er meestal onderuit. In een kluts duel vlak buiten onze 16, haakt Duuk Glasbergen in zijn draai per ongeluk de tegenstander, waardoor we een vrije trap tegen krijgen. Gelukkig gaat het schot ruim over.
Maar na 5 minuten in de 2e helft krijgen we weer een corner tegen, en weer weet RKAVV hieruit te scoren, 2-2.

Na ongeveer een kwartier geeft Pieter een mooie bal terug op de keeper, waar een opbouw van achteruit uitkomt. Duuk legt hem terug op Pieter, die de bal fraai doortikt naar Abel, die weer door past naar Damian. Helaas stond die laatste net buiten spel, anders had hieruit een grote kans kunnen komen.

Even later krijgen we een corner op rechts mee, Abel legt de bal goed terug op Joshua, die de bal voorgeeft aan Damian, hij legt de bal mooi in het net, 3-2.

Het laatste kwartier slaat de vermoeidheid bij sommigen toe, en hier een daar ontstaan er wat gaten. Er is geen mogelijkheid om te wisselen, dus ze moeten volhouden.
Vanaf de rechterkant creëren wij de meeste dreiging. Ferre, Adam en Maxim vinden elkaar vaak en dit leidt nog tot 2 mooie kansen van Damian en Adam.

De hele wedstrijd ging het spel mooi over en weer. Een schitterende ochtend, met een mooi resultaat, 3-2 eindstand.