Fotograaf Jan Jungerius gaat iedere week lang bij een wedstrijd van een willekeurig team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de JO10-2 aan de beurt. Het verslag is van Robin Frijns.

Rijnsburgse Boys JO10-2

In alle vroegte verzamelden de strijders van RBB 10-2 al op Middelmors, want om 8:30 uur stond de wedstrijd tegen FC Oegstgeest 10-2 al op het programma. Bij aankomst zag je al dat het een prachtige dag ging worden. Het zonnetje kwam er langzaam doorheen en de kou werd gelukkig met de minuut iets minder.
2018-11-03 RBB JO10-0 logo-1
De spelertjes zaten weer in een behoorlijke flow na de ruime overwinning van vorige week en begonnen daardoor ook erg scherp aan de warming up en zodoende ook aan de wedstrijd.
Het eerste kwart was het al heel duidelijk dat RBB maar voor één reden het veld op kwam, winnen!! De jongens voerden een hoge druk uit op de tegenstander en tikten ze van het kastje naar de muur. Zo stond er ook een voorsprong op het scorebord van 5-0 voor de uien.
Na het rust moment leek het er ook niet op dat de jongens gas teruggingen nemen en liepen al snel uit naar 12-0(!) rust. Deze stand doet lijken alsof er alleen geschoten werd, maar niets is minder waar. De bal ging van voet naar voet en iedereen gunde elkaar de goal. Echt een behoorlijk compliment naar de boys!
FC Oegstgeest heeft zich in de rust moed ingedronken (limonade), en begonnen feller aan de 2e helft en daar had RBB niet echt op gerekend blijkbaar. 13-1 met het laatste rustmoment.
Na het laatste rustmoment ging rijnsburg weer volle bak uit de startblokken en voetbalden zich weer gemakkelijk maar het doel van de tegenstander. Helaas toch nog 2 goals weggegeven achterin, maar een aanvallende ploeg kan ze wel eens incasseren. Eindstand 19-3.