Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een elftal van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de JO8-1 aan de beurt. Het verslag is van Frans van der Zwart, de foto’s van Jan Jungerius.

DE EERSTE OVERWINNING IS EEN FEIT!

Een nieuw seizoen, vol met nieuwe regels. Spelen op een kleiner veld, 6 vs 6, indribbelen ipv gooien, geen scheidsrechter en geen competitie / klassement zijn een paar voorbeelden van de vele veranderingen die de KNVB heeft doorgevoerd voor JO8 jeugdvoetbal.
Onze jongens van JO8-1 moesten daar duidelijk nog aan wennen. Na 2 verlies partijen in de hoofdklasse stond vandaag de eerste thuiswedstrijd op het programma, tegen de leeftijdsgenootjes uit Alphen.
Volledig in het nieuw dankzij onze sponsor Precision Watches en vol goede moed begon JO8-1 aan de wedstrijd. De trainingen van Brad Parker en Jan Willem van Egmond wierpen haar vruchten af. In de 5e minuut vond Lars van Delft met een afgemeten voorzet Wesley Koot en deze maakte met de borst de 1-0. Helaas mochten de jongens niet lang genieten van de voorsprong want in de 7e minuut stond de 1-1 weer op het bord.
2017-10-14 RBB JO8-1 wm (1 van 74)
In de 13e minuut kreeg RBB een corner, Lars van Delft schoof deze in de voeten van Kris van Egmond en deze aarzelde geen moment en schoot de bal in de rechter bovenhoek; 2-1.
Na 16 minuten stond de 3-1 op scorebord, na goed doorzetten van Siem van Beekum kreeg Quint van der Zwart de bal en die schoot de 3-1 tegen de touwen, dit was tevens ruststand.
Na de rust werd het goede spel van de eerste helft doorgezet wat resulteerde in de 4-1 van Siem, die scoorde met zijn chocoladebeen. Wesley maakte in de 30e minuut zijn 2e van de ochtend; 5-1. Een paar minuten later liet de spits van Alphense Boys onze keeper Mickey van Klaveren kansloos; 5-2. Maar Lars bracht de marge van 4 weer terug op het bord. Een prachtige pass van Jordan Parker werd bij de 2e paal binnen getikt door Lars. Alphense Boys ging wat aanvallender spelen maar onze keeper Mickey stond als een beer te keepen en pakte alle schoten die richting zijn goal kwamen. De overwinning leek binnen dachten de jongens, maar niets was minder waar. In de laatste 4 minuten scoorde Alphense Boys 3 keer en bracht de stand terug naar 6-5. Het slotakkoord was voor Lars van Delft, die in de ‘dying seconds’ de 7-5 binnen tikte, wat tevens de eindstand was.
En zo was de eerste overwinning een feit. Helaas was Jake de Bruijn afwezig vanwege vakantie, maar normaal is Jake ook goed voor een doelpunt of 2 en had de eindstand waarschijnlijk hoger geweest.