Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was Rijnsburgse Boys JO15-1G aan de beurt.
Het verslag is van Pieter Hoekstra, de foto’s van Jan Jungerius vindt u daaronder.
Onze J015-1G speelde vandaag voor de beker tegen een jonge, goed georganiseerde tegenstander. De G staat overigens voor Gemengd. Onze selectie bestaat uit 14 fanatieke jongens en meiden, die voor het grootste deel al jaren bij elkaar spelen in de diverse selectieteams van Rijnsburgse Boys.
Van onderschatting was geen sprake. Alleen in begin wilde de goal niet vallen ondanks een aantal kansen. Dit kwam met name doordat we van achteruit niet het middenveld konden bereiken. Er werd gekozen voor het veilige rondtikken achterin en kwam de bal niet bij de lopende mensen. Hierdoor bleef de eerste helft op 0-0 steken ondanks drie 100% kansen.
2017-09-16 RBB JO15-1 (16 van 66)
De start van de tweede helft was gemakzuchtig waardoor binnen we binnen twee minuten 1-0 achter kwamen Het vervolg was rommelig en niet doordacht, geen overtuiging in het spel. Ondanks dat, werd het 1-1 door een prachtige goal van Dennis met kansen op winst.
Als we vandaag vanuit achter het midden veld (bewegen en niet stil staan achter je tegenstander) konden bereiken en durven inspelen in plaats van veilig achter rondspelen hadden we voetballend voorin gekomen. De gecreëerde kansen hadden we dan kunnen benutten hadden en gewoon gewonnen. Deze groep kan prima voetballen vanuit de as. Vandaag was het minder en wat statisch door diverse factoren.
Komende woensdag is winst voldoende om naar de volgende ronde in de beker te gaan.