Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys: JO8-3

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Middelmors. Deze keer was de JO8-3 aan de beurt. Het verslag is van Henk Kralt.

Rijnsburgse Boys JO8-3

Een mooie dag voor een mooie pot voetbal. 8.30 uur, maar al een heerlijk zonnetje. Genieten dus langs de lijn om te kijken naar de fantastische jongens/meisje van de JO8-3.

Na een aantal topweken voor de JO8-3; winst uit tegen Foreholte met 1-11, daarna thuis tegen VVSB met 10-0, gingen we ook deze week weer vol vertrouwen tegemoet! Deze moesten we natuurlijk ook weer binnenslepen. zullen we de 10 goals weer gaan halen?

Iedereen was aanwezig van het team. Op dit moment bestaande uit 8 jongens en 1 meisje. De tegenstanders waren met 6, dus dat betekende 3 wissels voor ons. JO8-2 mistten vandaag een aantal spelers dus onze wissels hadden ook mooi wat te doen!

Vandaag speelden we thuis tegen SJC. Het begon meteen goed, we waren continue voor de goal van SJC te vinden. Het eerste doelpunt liet even op zich wachten, maar toen Julian Schoneveld de eerste goal maakte waren ze niet meer te houden. Na 10 minuten stond het al 4-0 (3 keer Julian Schoneveld en 1 keer Nathan de Mooij) en hielden we een korte onderbreking.
Tot de limonadepauze bleven we de sterkste ploeg, maar de doelpunten bleven uit. Met de pauze stond het nog steeds 4-0.

Ook deze week lijkt het een makkie te worden voor ons, of zullen we na de pauze toch nog tegengas gaan krijgen?

Het werd al snel duidelijk dat wij ook deze week met ruime cijfers zouden gaan winnen. De goals waren weer losgebarsten. Tygo Kralt maakte snel na de pauze de 5-0. Dani Zwaan volgde met de 6-0. Ik had de jongens/meisje de opdracht gegeven om naar de fotograaf te rennen als zij zouden scoren voor een mooie foto. Misschien niet zo handig van mij geweest. Iedereen leek ineens voor zichzelf te gaan spelen en wilde zelf graag de goal maken. De samenwerking verliep dus even wat minder maar de goals bleven vallen. De fotograaf had het er maar druk mee want de 7, 8, 9, 10, 11 en uiteindelijk de 12-0 vielen. Doelpuntenmakers: 2 keer Djace Hermans, 2 keer Daan Borst, Tygo Kralt en Brent van Rietschoten.

12-0 eindstand. We hebben weer een record binnengesleept. Nu 2 weekjes vakantie, daarna hebben we nog de krakers Katwijk en Quik boys op het programma, altijd leuk! Gaan we het nog moeilijk krijgen of gaan we dit voortzetten? Wij hebben vertrouwen in het laatste!

Henk Kralt
Johan Borst
Trainers JO8-3