Team van de week: Rijnsburgse Boys MO13-3

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Middelmors om een prachtige fotoserie te maken. Deze week waren de toppers van de MO13-3 aan de beurt. Het verslag is van Maryléne Hogewoning.

Verslag Rijnsburgse Boys MO13-3 – FC Lisse MO13-2

Afgelopen zaterdag om 10:00 uur stond de wedstrijd tegen FC Lisse op het programma. Een bollenstreekderby op een zonnige zaterdag. De teams hadden al twee keer eerder tegen elkaar gespeeld, die duels werden door de Rijnsburgse Girls één keer verloren en één keer gewonnen. Tijd om nog een overwinning aan deze reeks te plakken dus.

Na een korte warming-up was het tijd voor de aftrap op veld 2. De meiden hadden vlak voor de wedstrijd nog één belangrijk instructie gehad van de coaches: ‘vanaf het begin, 100% druk zetten’. Dit hadden de meiden goed in hun oren geknoopt want ze begonnen fel aan de wedstijd. Er werden verschillende kansen gecreëerd door bijvoorbeeld Nikki en Sabine, maar helaas nog geen goal.

Na een tijdje spelen kwam daar dan de welverdiende 1-0 voor de thuisploeg. Na een foute uittrap van de keepster van Lisse onderschepte Sabine de bal. Ze schoot met een prachtige boog de bal in de touwen. ‘Ik dacht, ik schiet gewoon. Als het geen goede beslissing was hoor ik dat achteraf wel’, gaf Sabine als commentaar op haar goal na de wedstrijd. De meiden gingen de rest van de eerste helft op dezelfde voet verder. FC Lisse kwam slechts één keer tijdens dertig minuten spelen in scoringspositie, dat schot werd makkelijk gered door keepster Amber.

In de rust tijdens het drinken van een bekertje limonade waren de speelsters erg tevreden over de eerste helft. De trainsters deelde dezelfde mening, maar de meiden werden door hen nog wel even op scherp gezet. ‘We moeten op dezelfde voet verder gaan: er moet nog een goaltje bij’, adviseerde coach Britt.

Frederike volgde dit advies na rust gelijk op. Binnen een paar minuten wist zij via slimme passjes van Naomi en Marley het strafschopgebied te bereiken. De keepster van Lisse wilde het doelpunt nog voorkomen, maar de bal verdween over haar heen in de goal: 2-0.

Maar, na deze goal begonnen de meiden steeds meer te verslappen. FC Lisse ging volop in de aanval, op naar de aansluitingstreffer. En dat lukte ook. Een loopactie over de linkerkant kon niet gestopt worden door Esmee en Nena waardoor de 2-1 viel. Ook daarna had Rijnsburgse Girls veel moeite om de voorsprong vast te houden. Een gevaarlijke corner werd door keepster Amber en de doelpaal nog net aan gered.

Er moest iets gebeuren anders zouden de meiden de drie punten mislopen. Een tactisch aanvallende wissel, was de oplossing. Een steekbal van Sabine werd door Nikki tactisch breed gelegd op Frederike die na eventjes inhouden de bal in het hoekje schoof: 3-1. ‘Ik wachtte expres even zodat de keepster net niet meer de bal kon pakken, zo was mijn doelpunt extra lekker’, zei Frederike lachend tijdens het juichmoment na haar tweede goal.

Moe maar tevreden waren de meiden na het fluitsignaal van Edward Duindam. Er zijn weer drie punten behaald een daarmee staan de meiden op een gedeelde tweede plaats met Ter Leede. Tevens staat de MO13-3 nog maar drie punten achter op de koploper SJC, de tegenstander van komende week. Op naar een spannende ontknoping van de competitie.