Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO8-1

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een thuiswedstrijd op sportpark Middelmors. Deze keer maakte hij een prachtige serie van een heuse derby. Het verslag is van Joost Taillie.

Rijnsburgse Boys JO8-1 tegen Katwijk JO8-1.

Vandaag stond de derby tegen Katwijk op het programma,dat zijn vaak mooie potjes. Met Vince op doel en Milan en Niek achter Mels en Chase midden en Brett voorop starten we.De jongens gingen vol zelfvertrouwen het veld op en waren klaar om de punten op de middelmors te houden! In de 1e 10 minuten lieten de jongens zien er zin in te hebben en we konden met name zien waar we de laatste weken veel op getraind hadden, veld klein houden en compact spelen. We zijn op de counter dan ook levensgevaarlijk! Maar plots na niet goed wegwerken van de bal kwam Katwijk op 0-1. We kunnen achteraf zeggen dat dit een van de weinig keren was dat Katwijk echt gevaarlijk werd gelukkig. Nu was het de beurt aan ons om 1-1 te maken en dit gebeurde dan ook snel via Brett die bekeken in de hoek schoot! Dit smaakte naar meer natuurlijk en na een sterke actie van Chase maakte we 2-1! We bleven drukke op de goal van Katwijk en na 2 afstand schoten van Milan die voorlangs gingen waren de 1e tien minuten voorbij. De 2e tien minuten ging Mels op de doel en Stef en Jelle kwamen het veld in.

We begonnen wat onwennig maar zonder dat we echt in problemen kwamen gingen op jacht naar de 3-1 en via Stef die vandaag sterk speelde en nagenoeg al zijn duels op het middenveld won braken we een aantal keer goed door maar zonder succes helaas. Achterin gaf met name Vince dit potje niks weg maar de bal wilden er niet in dus was het tijd voor limonade. De 3e tien minuten ging Brett op doel en Milan en Chase wissel.

Deze tien minuten werd de druk op het Katwijkse doel steeds groter maar Katwijk had een goede keeper die er een hoop uithield. Stef en Mels wonnen deze helft de strijd op het middenveld en met name Mels was niet te houden met zijn dribbels maar het was elke keer net niet. De paal en de Katwijkse doelman hielden de wedstrijd spannend. Maar we gaven niet op en zoals de trainers altijd zeggen Mouwen opstropen en laten zien dat we er zin in hebben en dat gebeurde dan ook maar keer op keer zonder succes en dus bleef het lang onnodig spannend.

De laatste tien minuten moest er dan ook gescoord gaan worden zodat we geen onnodig punt verlies leden. Met Milan op doel en Vince en Mels aan de kant starten we de laatste serie! Onze spelmaker Niek ging voorop in de strijd en strooide met goede passes van achteruit! Na een goede aanval kwam de bal voor de voeten van Jelle en die ramde de 3-1 EINDELIJK tegen het net. Katwijk leek verslagen en het was dus tijd om door te drukke. Stef had hier een mooi antwoord op en  na een sterke solo over rechts knalden we de wedstrijd op slot 4-1 dit werd tevens de eindstand. Het blijf toch lekker om van Katwijk te winnen! ( ook voor de trainers).

Na een goeie Penalty reeks was het tijd om handen te schudden en de kleedkamer in te duiken want daar wachtte ons een mooie verrassing. In de hoek van de kleedkamer had de Sint een grote zak met gedicht neergezet. Aan iedereen was gedacht spelers trainers en zelf de fanatieke zusjes! Wat zijn we verwend met lekkers en de spelers met een mooie bal.

Als trainers kunnen we alleen maar zeggen ga zo door! We zijn een mooie talent volle groep die nog veel kan bereiken! We gaan er nog een mooi seizoen van maken met z’n allen!

Joost en Bram