Team van de week: Rijnsburgse Girls MO13-1

Ook afgelopen zaterdag was fotograaf Jan Jungerius weer op sportpark Middelmors om een fotoserie te maken bij een wedstrijd van een jeugdelftal van Rijnsburgse Boys. Deze keer waren de dames van de MO13-1 aan de beurt. Zij speelden een thuiswedstrijd tegen Quick Boys en wisten die wedstrijd met een enorme score te winnen! Het verslag is van Lewina Blom.

Rijnsburgse Girls MO13-1

En dan is het zaterdagochtend 8 uur en verzamelen we in de kleedkamer op de club om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen Quick boys. Altijd een wedstrijd die wat extra motivatie brengt.

Door de goede prestaties van onze meiden in de najaarscompetitie, een mooie tweede plaats, zijn ze een klasse omhoog gegaan. Dit betekent dat we nu als eerstejaars MO13 uitkomen in de eerste klasse. Dit was goed te zien vorige week tegen een fysiek sterke tweedejaars tegenstander.  Deze wedstrijd werd verloren met een 4-2 uitslag voor de kickers.

Met Quick boys als tegenstander en een week van pittig trainen achter de rug, gingen we volop gemotiveerd het veld op. Dit was goed te zien aan de inzet van alle meiden. Ze startten fanatiek en zetten de tegenstander als snel vast op hun eigen helft, met als resultaat een 2-0 ruststand.

Ook de tweede helft wisten de meiden het goede positiespel door te zetten, waardoor er al snel erg mooie doelpunten vielen. Het mooiste doelpunt begon achterin, ging via het middelveld met een mooie steekpass door naar de rechtsbuiten die de bal strak voorzette, waarop onze spits de bal strak in het doel plaatste. Het was mooi om te zien hoe de meiden groeien in hun spel en daarbij veel plezier hebben met elkaar. Al met al een wedstrijd waarin we een groot veldoverwicht hadden en we de tegenstander al snel onder druk wisten zetten, waardoor zij eigenlijk niet aan voetballen toe kwamen. Met als resultaat een hele mooie 8-0 overwinning !!!!!