Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Girls MO11-1

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een thuiswedstrijd van een jeugdteam van Rijnsburgse Boys om een prachtige fotoserie te maken. Deze keer waren de meiden van de MO11-1 aan de beurt. Het verslag is van Selena Doeswijk.

Rijnsburgse Boys mo11-1

Dit jaar zijn er zeven meiden van de MO10, drie meiden van de MO9 en één nieuw teamlid bij elkaar gekomen in de MO11. Aan de trainers Selena en Jeffrey de taak om van deze meiden één team te maken. Ze spelen dit jaar voor het eerst in een meidencompetitie en allemaal voor het eerst op half veld. Conditioneel aan de bak dus.

De eerste twee wedstrijden wonnen de meiden met gemak, gevolgd door een gelijkspel tegen Valken ’68 en een moeilijke winst tegen Quick Boys. Vandaag staat ASC MO11-1, de nummer drie, op het programma. De meiden starten sterk met een 2-3-2 opstelling, het gaat redelijk gelijk op, tot een counter van ons er voor zorgt dat Jesslyn de 1-0 in kan schieten. Helaas kampt Rijnsburgse Boys met veel blessures waardoor er veel onrust in het veld ontstaat en de meiden, terecht, een doelpunt tegen krijgen.

De verdedigers vechten als leeuwinnen, maar de druk is groot. Na de tweede time out, besluiten we in 3-2-2 opstelling te spelen, maar helaas konden de meiden geen stand houden en schoot de tegenstander de 1-2 en de 1-3 in en hebben we de wedstrijd met twee geblesseerde meiden in het veld en één op de bank uit moeten spelen en heeft deze wedstrijd tot ons eerste (en hopelijk laatste) verlies in de competitie geleid.