Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys Mini F (JO7)

Iedere week gaat Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op sportpark Middelmors om een prachtige fotoserie te maken. Cees de Leeuw schreef het verslag.

De Mini F (JO7) bij RBB

Vele kinderen beginnen hun voetbalcarrière bij Rijnsburgse Boys bij de Uitjes. Als je ongeveer 4 jaar oud bent raak je in aanraking met de voetbalsport en doe je bij de Uitjes ervaring op in het met een bal omgaan en spelenderwijs oefeningetjes doen. Maar als je 6 jaar oud bent begint het echte werk, je komt in de JO7 (ook wel de mini F genoemd) terecht. In dat jaar ga je je eerste “officiële” wedstrijdjes tegen andere verenigingen spelen en worden de spelletjes die je op de training doet steeds meer gericht op voetbal i.p.v. met een bal omgaan.

In de mini F speel je het eerste half jaar nog onderlinge wedstrijdjes: je krijgt van de club een shirt van een grote voetbalclub in bruikleen en vervolgens speel je elke keer weer tegen andere vriendjes en vriendinnetjes. Na een half jaar (na de winterstop) begint het echte werk. Wekelijks staat er dan op zaterdag een wedstrijd tegen een andere vereniging op het programma. En op woensdag train je op dingetjes die beter kunnen, zoals overspelen, naar de bal toegaan wanneer de tegenstander balbezit heeft, en leer je op de juiste manier een bal te schieten. Maar het allerbelangrijkste blijft plezier, plezier en nog eens plezier.

Dit jaar hebben de trainers van deze groep vier groepen kunnen formeren. 1 team met kinderen die al wat verder zijn en toe zijn (en dat ook graag willen) aan prestatiever voetbal en drie teams die gemixt door elkaar de wedstrijden spelen tegen andere verenigingen. We hebben bij elk team een aantal bevlogen trainers gevonden die door weer en wind de kinderen wat bij proberen te brengen. Maar de kinderen kids moeten het nog wel zelf doen. Dit jaar is dit bijzonder goed gelukt. Werd de JO7-1 eerder dit jaar al een keer kampioen, bij de tweede competitie werd de JO7-C kampioen. Maar ook de toppers in de JO7-A en JO7-B deden het dit seizoen fantastisch.

Afgelopen zaterdag speelden de JO7-A en de JO7-C een oefenwedstrijd tegen hun leeftijdgenoten van VVSB, en was onze club paparazzi Jan Jungerius aanwezig om het plezier weer op een geweldige manier vast te leggen. Ook de huldiging van de JO7-C legde hij vast. Op naar de toernooien die we nog voor de boeg hebben bij Quick Boys en Oegstgeest!