Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO9-3

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd van een jeugdteam van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de JO9-3 aan de beurt. Het verslag is van Martin van der Gugten.

Rijnsburgse Boys JO9-3 – Quick Boys JO9-6

Een mooie voetbalmorgen lag nog in het verschiet. Met negen enthousiaste kids en twee gemotiveerde trainers, weer de groene wei in – omringd door al die trotse ouders. Veel mooier wordt het op een voetbalveld niet. In de catacomben van Middelmors werd gevraagd of wij elftal van de week wilden zijn. Uiteraard, leuk en een extra stimulans om de derby tegen de blauwwitten van Quick Boys JO9-6 met 3 punten af te sluiten!

Wie zijn wij? De JO9-3 selectie bestaat uit Nathan van Aken, Willem Paauw, Bart van der Gugten, Flynn Zandbergen, Dean van Egmond, Luuk Kellner, Bram Vletter, Thomas Holten en Noah van der Ham. De jongens voetballen nu tussen de 3 en 5 jaar bij Rijnsburgse Boys. Als voetbalvaders hebben Cris van Aken en ik (Martin van der Gugten) de eer om het team te trainen en te coachen.

2021-09-11-RBB-JO9-03-KlBe-21

Terug naar de wedstrijd van zaterdag. In de korte speech in de kleedkamer bespraken we de opstelling en de tactiek. Keurig gekleed in de nieuwe sponsorkleding van Blumengrosshandel G. Vletter gingen de mannen als 1 team het veld op. Het belang van de wedstrijd hoefde niet te worden onderstreept, dat was schijnbaar thuis al gedaan. De JO9-3 ging als een komeet van start en na het eerste kwart was het een klein wonder dat er nog 0-0 op het scorebord stond. Vooral Luuk, die telkens goed vrij liep, had pech toen zijn inzet via de binnenkant van de paal net niet over de lijn rolde. Nu moet ook gezegd worden dat de Quick Boys-keeper de meest onmogelijke ballen uit zijn doel wist te ranselen. Achterin zorgde Willem als keeper voor zekerheid, kwam een aantal keer goed uit zijn goal en pakte een mooie bal uit de hoek. Bram solide op zijn post in de verdediging, schakelde de spits uit en zorgde voor goede passes naar voren. En Bart als een box-to-box speler op het middenveld, door veel ballen af te pakken en met goede dribbels naar het doel van Quick Boys.

2021-09-11-RBB-JO9-03-KlBe-26

Een aloude voetbalwet deed ook hier weer gestalte. Als je zelf niet scoort… Uit 1 van de schaarse blauwwitte aanvallen, ging een voorzet via een geelzwart been de goal in: 0-1 en dus werk aan de winkel. Rijnsburgse Boys wist de achterstand vrij snel te repareren, en ook hier was een eigen goal voor nodig. De gelijkmaker gaf ons vertrouwen, en uit een vlot lopende aanval konden we daarna dan eindelijk die verdiende voorsprong pakken nadat Thomas koeltjes afrondde. Met deze tussenstand gingen we aan de limonade.

Rijnsburgse Boys ging verder en opnieuw was het Thomas, met zijn neusje voor de goal, die scoorde: 3-1. Ook Noah, die vorige week nu al het doelpunt van het jaar maakte, was dichtbij een goal nadat zich een aantal keer goed vrijspeelde. In de tweede helft ging het spel wat meer op en neer en Quick Boys kwam er af en toe gevaarlijk uit en kwam terug tot 3-2. Gelukkig hadden we met Flynn en Nathan twee goede verdedigers die de boel prima onder controle hadden en als ware “wingbacks” regelmatig voor aanvallende impulsen zorgden. Met succes, want eerst was het Flynn die binnenkantje paal het net deed bollen. En later ook Nathan met een mooie afstandspegel. Tussendoor had Quick Boys ook gescoord dus de score was inmiddels 5-3. Er werd van beide kanten gestreden voor iedere meter, en de klok tikte weg richting het eindsignaal. Totdat Quick Boys het nog even heel spannend maakte, maar de 5-4 kwam te laat om de verdiende overwinning in gevaar te brengen. Vol trots namen de mannen de complimenten in ontvangst, ze hadden een goede wedstrijd op de mat gelegd. En dat nog wel zonder onze Dean, die we hadden uitgeleend aan onze vrienden van de JO9-2 die wat spelers misten.

Op naar volgende week, dan wacht opnieuw Quick Boys als tegenstander maar dan op Nieuw-Zuid.
Vanaf deze plaats wil ik namens het gehele team ook graag de familie Vletter bedanken voor de sponsoring van de kleding, het ziet er prachtig uit!