Bram van Egmond

Team van de Week: Rijnsburgse Boys JO9-2

De vakantie is voorbij, ook voor fotograaf Jan Jungerius. Afgelopen zaterdag was hij weer te vinden bij een wedstrijd op sportpark Middelmors. Deze keer was Rijnsburgse Boys JO9-2 het Team van de Week! Het verslag is van Leen de Vreugd.

Verslag Rijnsburgse Boys JO9-2 tegen VVSB JO9-1

Vandaag moesten we onze 4e wedstrijd van het seizoen tegen VVSB JO9-1 spelen. Vandaag in de nieuwe tenues dankzij onze sponsor Sterk Maatwerk. Met twee gewonnen wedstrijden en één gelijkspel zijn we overigens goed aan het seizoen begonnen. En als je blijft winnen dan kan je zelfs herfstkampioen worden. Zover is het nog lang niet en VVSB wilde daar niet aan meewerken. Een heuse warming-up van de tegenstander waarin de nodige zweetdruppels al zichtbaar waren moest ons angstig maken. Eén ding was zeker, we konden aan de bak!

Dat bleek! Het eerste schot op goal was al raak. Gaat het dan zo’n dag worden? Gelukkig waren we daarna goed wakker. Na goed doorgaan van Dani kwamen we al snel op 1-1. Leuk om te zien dat de jongens iedere week echt beter worden. Er wordt steeds meer overgespeeld en dat leidde ook tot de voorsprong. Thijn zag Dani vrij staan en die maakte met een goede actie de 2-1. In de tussentijd stond het achterin als een huis. Verdedigers als Mathijs, John en Thijn staan hun mannetje wel. Met Sam, Joah en Dani voorin weet je gewoon dat de doelpunten gaan vallen. Het was dit keer Joah die de bal van de keeper afpakte en zo voor de 3-1 ruststand zorgde. Wat een luxe!

VVSB gaf zich niet gewonnen. Gelukkig komen ze altijd eerst Nathanael nog op het middenveld tegen. En als ze dan bij het doel zijn, dan staat daar onze topkeeper Kas om ze tegen te houden. Helaas zijn niet alle ballen tegen te houden. De 3-2 viel, spanning nam toe. Gelukkig was daar weer Dani. Een verkeerde bal van de keeper werd door Dani hard binnen geschoten. Dit leek toch echt de beslissing te zijn maar een rake penalty (geen VAR nodig) zorgde nog voor spannende minuten. VVSB was dichtbij de gelijkmaker maar Rijnsburgse Boys vocht als leeuwen. Gelukkig ging de wekker van de scheidsrechter op tijd. Weer winst! Het feest in de kleedkamer ging los. Wat een gave groep om zo te zien. Op naar de volgende overwinning!

De bikkels van 9-2: Kas, John, Matthijs, Thijn, Nathanael, Dani, Sam, Joah.