Team van de week: Rijnsburgse Boys JO8-3

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op sportpark Middelmors om een prachtige fotoserie te maken. Deze keer was de JO8-3 aan de beurt. Het verslag is van Terry en Arthur.

Kampioenswedstrijd Rijnsburgse Boys JO8-3 vs. ROAC

7 oktober 2023, een spannende dag voor de spelers van JO8-3. Het team bleef gedurende de gehele periode ongeslagen en stond op deze zaterdagochtend tegenover ROAC om te bepalen wie de winnaar van de poule zou worden. Spelers Aron en Jay konden helaas niet bij de wedstrijd aanwezig zijn, maar hun plekken werden opgevuld door Jonah (een oude bekende van het team) en Samuel uit JO8-4.

Trainers Terry en Arthur waren om 8 uur al vroeg in de weer om het veld speelklaar te maken. Om half 9 werd het startsein gegeven op Sportpark Middelmors en gingen de spelers vol goede moed van start. ROAC wist al snel het eerste doelpunt te scoren wat nog meer vuur aanwakkerde bij de jongens van Rijnsburg. Het duurde dan ook niet lang voordat Lennon de 0 van het scorebord liet verdwijnen en 1-1 maakte. Ondanks een scherpe verdediging van Jaimy en Jonah en een paar mooie reddingen van zowel Troy als Juliën op doel, wist ROAC toch nog twee doelpunten te scoren en gingen we de eerste rust in met 1-3.

Na even op adem gekomen te zijn, stortte de jongens zich vol enthousiasme in het tweede kwart van de wedstrijd. Jack en Sil bleven druk zetten in de aanval en maakten een aantal mooie acties op doel. Helaas lukte het niet om de score op te schroeven. Aan de kant van ROAC was dit een ander verhaal, zij wisten net als in het eerste kwart twee keer te scoren. Ondanks dat het spel redelijk gelijk op ging, was de stand tijdens de tweede rust: 1-5.

Na een korte tactiekbespreking en de JO8-3 yell, was het tijd voor het derde kwart. Elke speler van Rijnsburg keerde weer terug naar zijn eigen gebied zoals geoefend tijdens de wekelijkse training. De jongens lieten hun vechtlust zien maar ROAC bleek toch sterker en had helaas de overhand. Met nog twee doelpunten op de teller kwam Rijnsburg 1-7 achter te staan.

In het vierde kwart wist ROAC wederom twee keer te scoren maar liet Rijnsburg zien dat opgeven geen optie is en bleven zij, zoals altijd, tot aan het einde van de wedstrijd alles geven. Met resultaat! Troy wist het tweede goal te scoren vanuit het middenveld en vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde Samuel het laatste doelpunt waarmee de eindstand op 3-9 kwam. Dit uiteraard onder luid gejuich van onze trouwe supporters!

Het verlies werd sportief opgepakt door de spelers en het trotse gevoel van het behalen van de tweede plek overheerste. En terecht! Vijf van de zes spannende wedstrijden in deze competitie heeft JO8-3 weten te winnen en dat is een hele mooie prestatie.

Na de wedstrijd bleek dat ROAC in deze competitie al hun wedstrijden met dubbele cijfers gewonnen heeft. Dus Rijnsburg heeft zich kranig verweerd. Nog een extra reden om trots te zijn op deze kanjers!  We kijken uit naar de nieuwe periode…