Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO8-2

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Sportpark Middelmors om een prachtige serie te maken. Deze keer was hij aanwezig bij de wedstrijd van Rijnsburgse Boys JO8-2. Het verslag is van Lex Heemskerk.

Zaterdag 23 maart 2024

Rijnsburgse boys – Katwijk (4-7)

Vandaag waren we verkozen tot team van de week door Rijnsburgse Boys. Naast de fantastische samenvatting, met bewegende beelden van de wedstrijd, die iedere week wordt gemaakt door de vader van Sem Luca 👍, werden we vandaag ook nog eens getrakteerd op een ware fotoserie door Jan Jungerius. De opdracht aan de spelers was dan ook om met volle overgave de wedstrijd te spelen en indien mogelijk te lachen op het moment dat ze oog in oog met de camera zouden komen te staan. Gelukkig waren we na een incomplete week vandaag weer allemaal aanwezig. De JO8-2 is een groep met jongens die heel graag voetballen. Nagenoeg iedere training en iedere wedstrijd zijn ze er allemaal. Afzeggen komt alleen voor in geval van ziekte, een blessure of een onhandig gepland weekend weg door de ouders, waar ik mijzelf ook wel eens schuldig aan maak😉. 

We hadden deze week aanvallend getraind op het drijven en afkappen van de bal en verdedigend op de manier waarop we willen verdedigen, zodat we minder snel worden uitgespeeld in de duels. Dit is best even oefenen, maar zeer goed voor de motoriek en op het moment dat je het doorhebt wordt aanvallen en verdedigen zoveel eenvoudiger en daarmee leuker 😉. 

We speelde vandaag tegen Katwijk en we waren goed aan elkaar gewaagd. We laten wekelijks zien dat we groeien als team. De eerste mogelijkheid ontstond toen Floris op rechts twee spelers van Katwijk voorbij liep en probeerde de bal voor te zetten op Sam. Sam blokkeerde het uitverdedigen van Katwijk en de bal kwam nog bijna voor de voeten van Siem. Aan de andere kant van het veld grepen Sem Luca, Floris en Siem samen gedegen in toen Katwijk dreigde door te breken. We hadden moeite om echt tot vrij schietkansen te komen. Katwijk speelde met drie verdedigers dicht bij elkaar en we speelde goed over maar iedere keer zat er weer een Katwijksbeen tussen. Aan de andere kant hield Katwijk twee spitsen voorin. We vergaten af en toe onze verdedigende taak en daarmee kon Katwijk tot twee keer toe tot scoren komen. Quin pakte op het middenveld veel ballen af en het lukte Davi steeds beter om als keeper de ballen door de lucht naar onze voorhoede spelers te schieten. De laatste kans was nog voor Floris. Hij kwam in duel met twee verdedigers en had misschien de vrijstaande Quin en Siem aan kunnen spelen, maar in de kluts kwam hij er toch nog doorheen en trof helaas de goed keepende keeper van Katwijk op zijn weg.

In de eerste korte pauze werden de wissels doorgevoerd. Julian en Benjamin kwamen in de ploeg voor Quin en Sam. De verdedigers werden nog even extra geïnstrueerd om goed de aanvallers van Katwijk in de gaten te houden zodat ze niet vrij op ons doel af konden lopen.

In de tweede tien minuten probeerde we regelmatig, over de rechter- en linkerkant van het veld, de achterlijn te bereiken om tot een voorzet of tot een schot te komen. Na een uitbal voor Rijnsburgse Boys dribbelde Davi het veld in en speelde de bal naar de vrijstaande Julian. Helaas kon Julian de bal niet goed genoeg controleren en kon de keeper de bal van zijn voet plukken. Benjamin en Julian pakte de verdedigende taak gedegen op en werden hierin goed ondersteund door Sem Luca. afhankelijk van de situatie positioneerde hij zich het ene moment als verdedigende- en het andere moment als aanvallende middenvelder. Uiteindelijk kregen we loon naar werken. Siem ging er vandoor aan de rechterkant van het veld en zag naast hem Davi vrij staan aan de linkerkant van het veld. Met een hoge voorzet probeerde hij Davi te bereiken, maar zijn voorzet werd via de rug van de verdediger van Katwijk tot een doelpunt gepromoveerd (1-2). Niet veel later kapte Julian een tegenstander mooi uit en dribbelde drijvend naar voren op zoek naar de ruimte voor een schot. Uiteindelijk vond hij deze ruimte maar was zijn schot wel op doel, maar helaas niet krachtig genoeg. Katwijk kwam vlak voor rust nog op 1-3. Het laatste hoogtepunt was voor keeper Floris die op prachtige wijze een zeker doelpunt uit de hoek dook 👍. 

Tijd voor een bekertje limonade. In de rust werden Davi en Siem vervangen door Sam en Quin. Benjamin nam plaats in het doel en we leken de wind een beetje mee te hebben. Na een kleine uitleg over hoe je met een natte vinger kan voelen of je de wind mee of tegen hebt gingen we starten aan het derde bedrijf. Door twee snelle doelpunten van Katwijk keken we al snel tegen een 1-5 achterstand aan. Dit was even een koude douche 🚿, maar we lieten ons niet uit het veld slaan. We begonnen weer met veel energie op zoek te gaan naar het doel van de tegenstander. Het was Floris die vanuit een moeilijke hoek, aan de rechterkant van het veld, de bal net naast schoot. Even na deze kans leken we weer een doelpunt tegen te krijgen, maar Sem Luca wist dit met een uiterste krachtsinspanning en rugdekking van Benjamin te voorkomen. Quin stuurde even daarna Sem Luca aan de linkerkant van het veld weg en na een aanname met links en een direct schot met rechts wist de keeper van Katwijk ook deze mooie inzet te keren. Floris wist bijna de goed gepositioneerde en daardoor vrijstaande Julian te bereiken, maar de bal was net te hard. Floris werd weggestuurd, maar werd één op één gestuit door de ver uitgekomen keeper. De bal kwam voor de voeten van Julian. Hij omspeelde de nog liggende keeper en op het moment dat hij de bal in het lege doel wilde schieten kwam er nog net een verdediger van Katwijk tussen die de bal tot corner verwerkte. Floris dribbelde de verdiende corner kort in en haalde uit op doel maar de keeper kon de bal vangen. Uiteindelijk kregen we nog ons doelpunt, maar we moesten er hard voor werken. Sam brak door aan de rechterkant van het veld. Floris liep naast hem vrij mee, maar Sam maakte de juiste keuze door de bal hard en hoog in de korte hoek te schieten (2-5). De meegesprinte verdediger maakte namelijk precies op het moment dat Sam de bal had kunnen overspelen een perfecte sliding.

De laatste wissels werden doorgevoerd. Siem en Davi kwamen in de ploeg voor Floris en Sem Luca en Quin nam plaats in het doel voor de laatste tien minuten. De eerste kans was voor Benjamin die de bal in de korte hoek probeerde te schieten, maar de bal belandde in de handen van de keeper. Ongelukkig kregen we weer snel achter elkaar twee doelpunten te verwerken (2-7), maar je voelde aan alles dat we er een mooi slot uit gingen persen. Het was Sam die met een prachtig schot de keeper tot een katachtige reactie dwong, waardoor de bal via de lat weer terugkwam in het veld. Niet veel later speelde Sam de bal vanuit een corner naar Davi, maar zijn schot vloog helaas over het doel. Benjamin dribbelde een uitbal goed in en speelde de bal keurig in de voeten van Sam. Sam nam de bal één keer aan schoot de bal hard achter de keeper van Katwijk (3-7). Davi en Siem zorgde ervoor dat Katwijk niet meer tot goede aanvallen kon komen. Het lukte ons helaas niet om Julian die zich een aantal keer perfect vrij liep op de juiste wijze te bedienen, dit was mede te wijten aan de verdedigende druk van Katwijk. Het slot akkoord was voor Sam die vanaf rechts de bal vrijmaakt en de bal binnenkant voet onbereikbaar voor de keeper in het doel schoof (4-7). 

Al met al weer een erg leuke en wederom leerzame wedstrijd tegen een goede tegenstander. Het was nog best wel een beetje koud, al doen de beelden met een zonnetje anders vermoeden. Fijn dat er weer zoveel supporters aanwezig waren en dat we nog een laatste competitieronde in het vooruitzicht hebben. Geniet van het weekend allemaal, veel plezier met de All Football training aanstaande maandag en tot woensdag. Dan gaan we ons voorbereiden op het Uientoernooi 🧅 op tweede paasdag! 

Jan, bedankt voor de fotoreportage 👍