Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO7-1

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op sportpark Middelmors om een prachtige fotoserie te maken. Voor de laatste serie van het seizoen ging hij langs bij de JO701. Het verslag is van Kevin Meyvogel.

Rijnsburgse Boys JO7-1

De JO7, een leeftijdscategorie waar je voor het eerst in contact komt met competitievoetbal. Vaak doorgestroomd vanuit de “Uitjes”, zoals ze dat bij de mooiste club van de Bollenstreek noemen, of ingestroomd als nieuw lid. 

De eerste seizoenshelft start je met de “Landenteams” -competitie. Gehuld in de club kleuren van Arsenal, Milan, Inter, Barcelona, PSV en Juventus, wordt er in een onderlinge competitie gespeeld om de trofee. En ja dat zijn die ene shirts, waar menig veteraan ook nog in gespeeld heeft op die leeftijd. Weliswaar voor de laatste keer, want ook bij de club vonden ze dat deze aan vervanging toe waren.  

De tweede seizoenshelft wordt er een competitie georganiseerd tussen een aantal clubs uit de regio. Dit was het begin van deze JO7-1, een enorm fanatieke en bovendien leergierige groep.  

Na een succesvolle competitie stond vandaag deze laatste wedstrijd op het programma. De laatste wedstrijd was Foreholte een maatje te groot, dus we hadden wat goed te maken.  

Het eerste kwart begon en al vrij snel scoorde Foreholte de 0-1. Toch niet weer hè?  

Nee hoor, al vrij snel vielen de 1-1, 2-1 en 3-1.  

Foreholte had zichtbaar moeite met het flitsende RBB.  Alles wat je als trainers wilt zien hebben we vandaag voorbij zien komen.  

Bryce en Daniel, een vrijwel niet te passeren duo dat geen enkele aanvaller schuwt. Benjamin en Pacha, de onvermoeibare middenvelders die je als tegenstander zeker drie keer tegenkomt als je in aanval bent. Ravi zette prachtige aanvallen op en leverde de ballen uiteindelijk op maat af voorin. Voorin vinden we Sven en Davy; met hun dribbels en scorend vermogen hadden ze zomaar een optie voor Koeman kunnen zijn deze zomer. Ten slotte hebben we dan nog Jens en Rose, onze alleskunners. Op doel of welke veldpositie dan ook, ze kunnen het allemaal. Een doelpunt maken, een dodelijke aanval opzetten, scoren of een aanval van de tegenstander onschadelijk maken; ze draaien hun hand daar niet voor om. 

Uiteindelijk werd er vandaag afgefloten en stond er 7-4 op het bord, een hele mooie overwinning. 

We hebben als trainers niet alleen vandaag, maar het hele seizoen ongelofelijk genoten van deze fantastische ploeg. Op naar de laatste twee toernooien.