Team van de week: Rijnsburgse Boys JO17-2

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op sportpark Middelmors. Deze keer was de JO17-2 aan de beurt. Het verslag is van Norbert Vervuurt.

Afgelopen zaterdag RBB JO17-2 -Graaf Willem JO17-2Tijd: 14:00u
Temperatuur: een graad of 18
Windkracht: 2
Zon: Volop

Veel mooier dan dat wordt het niet qua weer. Ouders en andere belangstellenden langs de kant. We draaien onze shirts binnenstebuiten omdat de tegenstander in het geel/groen speelt. Kom maar op. We hebben er zin an.

Vorige week een makkie bij vv Katwijk, 1-5. De week ervoor 10 seconden voor het laatste fluitsignaal een strafschop tegen bij een 1-1 stand uit bij Warmunda JO17-1. Soms zit de scheidsrechter mee en soms zit hij tegen heb ik tegen de groep gezegd. Vandaag zat hij tegen.

De tegenstander van vandaag zag er op papier gelijkwaardig uit en of dat in de praktijk ook zo zou zijn moest nog maar blijken. Van de 17 spelers waren Ruben van Egmond en Jesper vd Eykel afwezig en kon Sem van Tilburg maar één helft meedoen. Een minuut voor de wedstrijd komt Jan Jungerius naar me toe en zegt dat hij ons heeft uitgekozen als team van de week. “Ïk ga daar zitten, met de zon in de rug. Dus als ze scoren kunnen ze die kant oplopen, naar de camera.” “Is goed Jan”, zeg ik terwijl ik denk: Ze gaan je omver lopen Jan. Weet je het zeker?

Het gaat redelijk gelijk op en na 2 kapbewegingen in de 16 schiet Thomas Remmelzwaal beheersd de 1-0 binnen. Blij maar zeker nog niet gerust, want ik zie de kwaliteit bij de tegenstander. Graaf Willem wordt sterker en de 1-1 valt enkele minuten later. De druk van de ploeg uit Wassenaar-Zuid houdt aan maar ook Rijnsburg creëert zijn kansen. Tijdens een van onze aanvallen over links wordt de bal hoog voorgegeven op Stijn van Dam. Gretig als Stijn is aarzelt hij niet en volleert de bal binnenkant rechtervoet over de keeper in de verre hoek. Een droomgoal !!!!!!!!!!!! Plots denk ik aan Jan zijn woorden (ik zit daar,
dus . . . . . ) Ik loop het veld in en schreeuw naar Stijn: Naar de camera!!! Naar de camera!!! We gaan rusten met een 2-1 voorsprong.

Na de rust schiet Ruben Glasbergen ons via een afstandsschot naar 3-1. Even later valt de aansluitingstreffer, 3-2. Nog geen paniek, maar dan….. de linksbuiten dribbelt als een Argentijn dwars door onze verdediging…. de 3-3 is een feit. Onze jongens vechten voor wat ze waard zijn zonder het Fair Play uit het oog te verliezen. En dan gebeurd het: Graaf Willem naakt de 3-4. Mag het? Nee! Kan het? Blijkbaar. Hebben we het aan onszelf te wijten? …. Meestal komt hier dan een Ja, maar niet deze keer. De jongens hebben alles gegeven, enkele stegen misschien zelfs boven hun niveau uit. Maar helaas, het was niet