Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO15-1

Iedere week gaat Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op sportpark Middelmors om een prachtige fotoserie te maken. Deze keer was Rijnsburgse Boys JO15-1 aan de beurt. Het verslag is van Danny Zandbergen,

Rijnsburgse Boys JO15-1

Op zaterdagochtend 16 maart stond de topper in divisie 6 op het programma tussen Rijnsburgse Boys JO15-1 en DHC JO15-1.
Beiden teams waren nog foutloos sinds de start van de competitie met 4 overwinningen op rij.

Rijnsburgse Boys ging, met een iets beter doelsaldo, als leider van de competitie deze wedstrijd in. Een bijzondere en zeer succesvolle groep, welke bij aanvang van de wedstrijd in officieel verband al ruim anderhalf jaar ongeslagen was, met een aantal kampioenschappen en bijbehorende promotie naar Divisie 6 als resultaat.
Tijdens de warming up zagen Leon en Danny, trainers van RBB, dat het qua concentratie wel goed zat. Strakke bekkies en een serieuze, goeie warming up. De jongens wisten heel goed wat er op het spel stond vandaag tegen, misschien wel, de sterkste tegenstander welke we tot nu toe in competitieverband getroffen hebben. DHC kwam met een selectie van 18 spelers en veel staf het veld op en ook deze jongens waren erop gebrand om de reeks van 4 overwinningen door te zetten. Alles wees erop dat we een mooie en spannende wedstrijd te zien zouden krijgen.

De dienstdoende KNVB scheidsrechter van dienst floot voor het begin van de wedstrijd en DHC liet vanaf de eerste minuut zien waarvoor ze naar de Middelmors gekomen waren. Binnen 10 seconden was de eerste zware overtreding al een feit, de toon voor de rest van de wedstrijd was direct gezet. Binnen 2 minuten pakte RBB de voorsprong. Een fantastische verdedigende actie van Lars leidde tot Rijnsburgs balbezit en na een daverende rush van Lars werd onze doelpuntenmachine Joshua met een steekpass weggestuurd. Josh stormde op topsnelheid door de verdediging heen en ronde keurig beheerst af: de vroege 1-0 was een feit.

DHC liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en lieten zien waarom ze gedeeld eerste op de ranglijst stonden. RBB werd gedurende de eerste helft teruggedrongen en kon alleen in de counter af en toe wat speldenprikjes uitdelen. Tot echt grote kansen voor DHC kwam het echter niet, want de verdediging bestaande uit Rick, Xander, Luka en Lars stond zoals altijd als een huis. Dit begon een aantal spelers van DHC flink te frustreren, vooral de nr9 liet zich meermaals gaan met een aantal smerige overtredingen. Helaas vond de KNVB scheidsrechter het niet nodig om dit te bestraffen, waardoor het spel alleen maar onsportiever werd. Gelukkig zijn de mannen van de JO15-1 inmiddels wel wat gewend, ze lieten zich dan ook niet intimideren en speelden ongestoord verder. 
Onze middenvelders Sven, Jesse en Tristan streden voor iedere meter, tegen de grote en sterke middenvelders van de vereniging uit Delft. 
Het harde werken leidde tot geen verandering in de stand. We zochten dan ook met een 1-0 ruststand de kleedkamer op.
Helaas kwamen we niet ongeschonden uit de strijd, want Lars was door een van de vele overtredingen dusdanig geblesseerd geraakt dat hij niet verder kon. Gezien de krappe selectie en een aantal blessures, waren er 2 spelers van de JO14-1 aangesloten om voldoende wisselspelers te hebben. Achteraf een goede keuze, want beide spelers waren hard nodig, zo bleek al snel. 


Met Tom Borst, speler van de JO14-1, op het plekkie van Lars, ging RBB de de 2de helft van start. Het spelbeeld bleef hetzelfde, DHC bleef aanzetten op zoek naar de gelijkmaker, maar tot grote kansen leidde dit vrijwel niet, tot een kwartier voor tijd. Een goede actie van de nr 9, die behalve erg onsportief ook een hele goede rechtsbuiten was, leidde tot een harde voorzet in de 16 meter van RBB, welke vervolgens fantastisch werd afgemaakt door DHC: 1-1 en een enorme vreugde explosie bij zowel team als supporters van de Delftse vereniging. De tot dan toe ondoordringbare defensieve muur, welke werd aangestuurd door onze keeper Jules, was eindelijk geslecht.

Wie had gedacht dat deze tik zou leiden tot het instorten van RBB kwam bedrogen uit. De mouwen werden opgestroopt en het gaspedaal werd ingetrapt. Na weer een overtreding kreeg RBB net buiten de 16 een vrije trap. Onze specialist Jesse naam plaats achter de bal, deponeerde deze bij de tweede paal op het hoofd van Rick, welke tussen 3 man in erin slaagde om op doel te koppen. De keeper hield de bal tegen maar moest toch lossen, waarna onze spits Dayden er als de kippen bij was om de bal over de lijn te duwen! 
Nu was het de beurt aan RBB en haar supporters om uit hun dak te gaan want de 2-1 voorsprong was een feit. 

DHC hing in de touwen, een geel-zwart rook bloed. De druk werd nog verder opgevoerd en dit leidde al snel tot de 3-1. Een diepe bal van Luka voel pardoes in de 16 meter van DHC, waarbij keeper en verdediger van de groenen elkaar lelijk in de weg liepen. Dayden was er wederom als de kippen bij om te profiteren van dit gestuntel en maakte de 3-1! 

De winst lag voor het grijpen en bij DHC sloegen de stoppen door. Na een gewonnen duel op het middenveld werd Sven door de nr 9 getorpedeerd. Voor RBB was de maat nu vol. Danny en Leon liepen het veld in om de wedstrijd stil te leggen. De scheidsrechter had als enige in Rijnbsurg “gezien” dat de bal gespeeld werd, maar kwam terug op zijn oordeel nadat hij de enkel van Sven zag….. De noppen stonden er nog in en dus restte er niks anders dan de rode kaart te trekken. Hiermee was het verzet van DHC definitief gebroken en kreeg RBB nog een paar goede kansen om de score verder uit te bouwen, wat overigens niet lukte ondanks een goede poging van Quint van der Zwart, speler van de JO14-1, welke de zwaar geblesseerde Sven was komen vervangen na geweldig voorbereidend werk door Hamza welke door de verdediging van DHC heen slalomde.
Kort hierna floot de scheidsrechter af. De verdiende overwinning was een feit, waarmee de koppositie verder werd versterkt in deze “maand van de waarheid”.

Op zaterdag 23 maart speelt RBB een uitwedstrijd in Nootdorp tegen RKDEO, de huidige nr 3 op de ranglijst. De week erop spelen de Uien de streekderby in de kwartfinale van de beker tegen Quick Boys JO15-1 op Nieuw Zuid, met als doel een plekje in de halve finale. Een wedstrijd waar we allemaal enorm naar uitkijken.

Alles nog om voor te spelen voor dit geweldige team. Promotie naar divisie 5 zit er zeker in, maar op dit niveau worden er geen kadootjes uitgedeeld dus de mannen moeten nog een flink aantal wedstrijden vol aan de bak!