Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO14-2

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op sportpark Middelmors om een prachtige fotoserie te maken. Deze keer was de JO14-2 aan de beurt. Zij boekten een ruime overwinning op FC Oegstgeest.

Rijnsburgse Boys JO14-2

Vandaag speelde we onze eerste competitiewedstrijd tegen FC Oegstgeest JO14-3. De tegenstander kwamen we in de beker al tegen toen wonnen we met 10-5. Zaak dus om zowel voor,- als achterin scherp te zijn.

Door een halve warming up begonnen we een beetje koud aan de wedstrijd en dat was te merken. We waren wat slordig maar Oegstgeest kon ook niet echt gevaarlijk worden. Zo kabbelde de wedstrijd een beetje door totdat Danny met een prachtig schot de 1-0 binnen tikte. Daarmee waren de boys warm gedraaid en kregen we wat meer grip op Oegstgeest. Luuk van Noort scoorde de 2-0 door op randje strafschop gebied de keeper te verslaan door een mooi lobje. Na een goede doelpoging van Mike, Willem en Luuk van Noort en een corner die er na twee keer schieten op doel niet in ging, was het Luuk van Noort die door het midden weer met een afstandsschot de 3-0 maakte.

Oegstgeest mocht aftrappen. Jim was scherp en onderschepte de bal, speelde naar Mike die de bal inleverde bij Luuk van Noort die niet aarzelde en de 4-0 binnen schoot. Wat een mooie aanval was dit! De koek was nog steeds niet op. Voor rust viel ook nog de 5-0 door een eigen doelpunt van Oegstgeest en Luuk van Noort zette de ruststand op 6-0.

In de rust vonden er drie wissel plaats en werd de tactiek nog even doorgenomen met leider Gerrit.

Nu rust weer het zelfde spelbeeld. Rijnsburg viel aan Oegstgeest hield tegen. Lang duurde het niet voordat de 7-0 van Danny in het netje lag. En Luuk van Noort scoorde zijn vijfde van de ochtend 8-0. Toen begon Oegstgeest opeens fel te worden gaven meer druk op de bal.
Met enig geluk belande een bal over Luuk van Rhee in het doel 8-1. Wij gingen weer voetballen en Vince maakte met een prachtige goal de 9-1. Zouden we de tien nog halen? We kregen goede mogelijkheden en de tijd begon te dringen. Oegstgeest maakte eerst nog de 9-2. Maar wie anders dan Luuk van Noort bepaalde de eindstand op 10-2. Nette overwinning jongens! Klasse!

(We zoeken trouwens voor dit leuke team nog een trainer voor op de woensdag! Lijkt het je leuk om dit enthousiaste team een uurtje in de week te trainen? Meld je vooral even bij Rijnsburgse boys!)