Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO14-1

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op sportpark Middelmors. Deze keer waren de mannen van de JO14-1 aan de beurt. Het verslag is van Robbert van Delft.

RBB JO14-1 – Graaf Willem 2 VAC JO14-1

Vandaag stond de laatste wedstrijd van deze competitie op het programma. Met Rijnsburgse Boys op de 5e plek en Graaf Willem op de 3e plek, stond er, behalve de eer niet veel meer op het spel. Wij hadden wel iets goed te maken omdat de heen wedstrijd, onnodig met 3-2 werd verloren.

Het was even wachten op de scheids, maar na het vinden van de vlaggen en het juiste shirt, werd er afgetrapt voor de 1e helft.
In de eerste paar minuten waren beide ploegen zoekende vanwege de wind. Uit het niets kwam al snel de eerste mogelijkheid en goal. Levi legde bal na een goeie actie op een presenteerblaadje voor Joshua die de bal binnenschoot. Helaas werd de goal afgekeurd vanwege buitenspel, maar Graaf Willem was gewaarschuwd. Niet veel later werd er een goed blok gezet op het middenveld, waardoor Nathan 1 op 1 met de keeper niet faalde en met buitenkant rechts de 1-0 kon binnen schieten.
Graaf Willem was af en toe gevaarlijk, maar tot echte kansen leidde dat nog niet. De volgende kans was weer voor ons. Na een lange bal van Mika en goed doorlopen en actie van Nathan, kreeg Joshua de mogelijkheid om de 2-0 op het scorebord te zetten. Dit mocht helaas niet zo zijn en uit de tegenaanval maakt Graaf Willem de 1-1. Een lange bal van de keeper leek in eerste instantie goed verdedigd te worden. Arjan maakte een goede tackle, maar met wat geluk viel de bal voor de voeten van de sterk spelende spits die de bal binnen kon tikken.
Na de 1-1 waren er wat kansen over en weer. Joshua krulde de bal net langs de paal en Jack voorkwam op de doellijn de 1-2. Helaas kwam die 1-2 er vlak voor rust toch. Opnieuw was het de spits van Graaf Willem die na een goede loopactie een voorzet vanaf de rechterkant binnenschoot.

Met een ruststand van 1-2 was er nog niets aan de hand en na een bekertje limo werd iedereen opgepept om scherp aan de 2e helft te beginnen. Die scherpte was helaas ver te zoeken, want na 10 seconden lag de bal al in het mandje. Slecht begin van de 2e helft dus!
De rest van de 2e helft werd er wel goed gevoetbald, alleen leidde dat niet tot hele goede kansen. Halverwege werd het door collectief zwak verdedigen zelfs 1-4.
Hoewel de wedstrijd gespeeld was, gingen we nog wel op zoek naar een goal. Na een mooie aanval over meerdere schijven kreeg Hugo de bal. Zijn schot via de keeper werd jammer genoeg van de lijn gehaald. In de aanval daarop was het wel raak. Vanaf de zijkant gaf Nathan de bal voor. In de kluts belandde de bal voor de voeten van Levi. Hij schoot de bal via de handen van de keeper tegen de lat en paal in het doel. Er was nog wat twijfel of de bal over de lijn was geweest, maar de sportieve grensrechter wees naar de middenstip, 2-4. Dit was ook de eindstand.

Helaas de laatste wedstrijd verloren, maar we mogen tevreden zijn met de behaalde 5e plek op de ranglijst. Na een stroef begin hebben wij als trainers heel veel progressie gezien in deze groep. Waar we aan het begin van het seizoen nog wel eens de koppies lieten hangen en negatief reageerden op elkaar, zijn we nu echt een team geworden die wil vechten voor elkaar. Ook voetballend gezien hebben we stappen gemaakt. Het is nog even wachten op de KNVB voor de nieuwe indeling, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat we deze lijn door kunnen zetten en bovenin mee kunnen draaien!