Team van de week: Rijnsburgse Boys JO14-1

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Sportpark Middelmors om een prachtige fotoserie te maken. Deze keer was de keuze snel gemaakt, want de mannen van JO14-1 konden in eigen huis kampioen worden. Het verslag is van Leon van Delft.

Kampioenswedstrijd Rijnsburgse Boys JO14-1 vs Wilhelmus JO14-2 3-0

Zaterdag 27 mei was de dag waar al een paar weken naar uitgekeken werd door de spelers, de leiders/trainers en uiteraard ook de ouders. Na de laatste overwinning uit bij FC Oegstgeest (0-3) was duidelijk dat de thuiswedstrijd tegen Wilhelmus de kampioenswedstrijd zou zijn. Er moest even op gewacht worden, omdat er een fantastisch Rijnsburgse Boys-voetbalkamp tussen de wedstrijden was gepland.

Om stipt half 9 stonden beide teams klaar voor de aftrap. Hier moest nog even op gewacht worden door de fantastische vuurwerkshow van de fanatieke supporters van Rijnsburgse Boys. Nadat de goed leidende scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd had gefloten nam Rijnsburg gelijk het initiatief wat leidde tot een aantal mooie aanvallen, welke helaas niet werden beloond met een doelpunt. Tot daar in de 15e minuut Rick de bal vanaf de rechterkant goed voorgaf en deze met een koele schuiver door Nick in het doel werd geschoten. Na de 1-0 bleef het spelbeeld onveranderd: Rijnsburgse Boys had veel de bal en bleef kansen creëren. Wilhelmus kon een paar keer met kunst en vliegwerk de 2-0 voorkomen, totdat Sven in de 27e min een corner mocht nemen en deze corner via andere spelers bij Xander terecht kwam. Xander aarzelde geen moment en nam de bal hoog uit de lucht vol op zijn wreef en schoot hem schitterend en snoeihard in de kruising, wat resulteerde in 2-0. Vlak voor de rust mocht Sven wederom een corner nemen, die hij op het hoofd van Xander neerlegde en hij deze goed richting de hoek kopte. Alleen de bal werd van de lijn gehaald, maar daar stond onze topscoorder Dayden die de bal van dichtbij hoog in het doel schoot. Zo gingen de boys met een lekkere 3-0 voorsprong de rust in.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn: Rijnsburgse Boys JO14-1 hield goed en volwassen de controle over de wedstrijd. Er werd weinig tot niets weggeven en zelf creëerde het team via de snelle Jari, die een aantal goede voorzetten afleverde, nog wat kansjes. Dit resulteerde alleen niet meer tot doelpunten. Wat nog wel het vermelden waard is, is dat Mitchell na zes maanden blessureleed aan het eind van de wedstrijd onder luid applaus zijn rentree kon maken. Na het laatste fluitsignaal kon het dik verdiende feest en kampioenschap in de hoofdklasse A gevierd worden door de toppers van Rijnsburgse Boys JO14-1.

Het kampioenschap werd behaald door 11 wedstrijden ongeslagen te blijven. Er werd 10 keer gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld. Zo behaalde Rijnsburgse Boys JO14-1 31 punten uit 11 wedstrijden met een doelsaldo van 55 doelpunten voor en maar 5 goals tegen.