Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO13-3

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius lang bij een wedstrijd op sportpark Middelmors. Deze keer was de JO13-3 aan de beurt. Zijn speelden de kraker tegen Quick Boys. Het verslag is van Karly van Duivenvoorde.

JO13-3

Zaterdagmorgen om 10.00uur tegen Quick Boys thuis. Op veld 2. IJskoud weer. Gure wind. Dus moesten de spelers het publiek maar warm maken toch? En dat is absoluut gelukt. Strijd werd geleverd. Vechtlust werd getoond. Veerkracht was aanwezig. Fanatisme aan beide kanten. Mooi voetbal? Absoluut niet. Hotse knotse voetbal was het. Lange halen snel thuis. Maar Nederland won zonder veel te voetballen met 3-1 van de Verenigde Staten en wie maalt daarom?

Het eerste kwartier was absoluut voor de tegenstanders. Rijnsburg was onrustig. Vooral onzuiver. Dat was QB in de afwerking gelukkig ook. Alles schoten ze wild over of ver naast en als een schot op doel was, stond Rik paraat. Het 2e kwartier waren het echter de Uien die de overhand namen, kleine kansjes creëerden en uit 1 van die kansen werd keurig op doel geschoten, kwam de bal terug van de lat en was spits Dex er als de kippen bij om 1-0 binnen te tikken! Best lekker op dat moment. En de mannen bleven drukzetten. Nog een paar kleine kansjes en uit 1 daarvan werd Dani keurig weggestuurd. Tikte de bal langs zijn tegenstander en die legde Dani onreglementair neer. In de 16. Dus een pingel! Maar de scheidsrechter kon het niet goed zien en de grensrechter van QB vlagde niet. De VAR liet echter blijken dat het wel degelijk een strafschop was. Zie foto hieronder (de tegenstander kan de bal niet geraakt hebben want Dani’s been stond ervoor!!). Dus gingen we de rust in met een 1-0 voorsprong.

Na rust werd de druk van QB groter en kwam Rijnsburg niet meer van eigen helft af. Dat heeft maar liefst 20 minuten geduurd en in die tijd maakte de tegenstander de 1-1 en 1-2. Dus werd de gewisselde Dex weer ingebracht, want er waren doelpunten nodig. En nog geen 2 minuten in het veld maakte Dex vanaf (bijna) eigen helft een prachtige loopactie. Liep 2 man zoek en schoot vanaf de rechterkant van het strafschop gebied heel fraai de 2-2 binnen. Vanaf dat moment was het weer vechten voor elke meter. Pakte Rik nog 2-3 grote kansen van Quick Boys en was de grote vraag: komt er nog een winnaar????

Qua kansen verdiende de tegenstander het. Qua inzet verdienden de Uien het. En hij viel voor ons aan de verkeerde kant. Een schot van de zijkant kon door Rik nog worden gekeerd maar de doorgelopen linksbuiten kon, vanuit buitenspel positie dacht ik, binnentikken. En er werd niet gevlagd, dus ook niet gefloten en zo wonnen de blauw-witten met 2-3. Gelukkig konden we daarna wel lekker de warmte van de kleedkamers opzoeken. Waar warme douches stonden te wachten. En dan is het wel de bedoeling dat alle spelers VERPLICHT douchen. En niet, na en verloren wedstrijd, naar huis gaan zonder te douchen. Volgende keer worden die spelers teruggestuurd. Waarvan akte bij deze.

Nogmaals: genoten van de geleverde strijd. Al leverde het deze keer helaas geen punten op. Tot zaterdag 17 december. De laatste voor de welverdiende winterstop 👊