Team van de week: Rijnsburgse Boys JO13-3

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd op Sportpark Middelmors om een prachtige fotoserie te maken. Deze keer was de JO13-3 aan de beurt. Patrick van Oosten schreef het verslag.

De JO13-03 is een hecht team. Ze spelen voor elkaar met heel veel inzet en plezier.
We speelden op veld 2 een heerlijk hobbelig veld, waarbij echt wel techniek bij komt kijken, het is namelijk altijd verrassend wat de bal gaat doen op zo’n veld en wat jij er als speler dan mee doet.

Er werd even gezucht en gesteund door het team want ja veld 2 dat is met echt gras en grond en zo, en je kleding wordt er vies van. Beide tegenstanders hebben hier last van dus niet zeuren, hup dat veld op.

Een probleem hadden we wel, we hadden een ziekenboeg vol. Daan herstellende van een enkelbreuk en Viggo, Rick en Levi konden door ziekte er helaas niet bij zijn. En als je maar 12 spelers hebt in dit super team wordt het wel lastig.

Maar gelukkig hebben we de JO13-05 die thuis speelde om 08:30 uur en die wel vier spelers konden leveren. Door een last minute afmelding wilde Abel (JO13-04) ook graag een helft meedoen zodat we toch op 13 man uitkwamen.

Momenteel spelen wij als leuk en hard werkend team in de tweede klasse, vandaag moesten we op een winderig en fris middelmors tegen SJC JO13-02. In de eerste fase troffen wij deze ploeg ook en toen was de eindstand 4-4.

We begonnen de wedstrijd met Mees op doel, in het centrum Niels en Rodrigo, rechtsback en aanvoerder Bart, linksback Max. Op het midden veld, Noor onze jonge dame op linkshalf, Joey midmid en Wout op de rechtshalf positie. Voorin, linksbuiten Abel, spits Jesper en rechtsbuiten Max Zwaan.

In de eerste minuten was het even aftasten wat kan de tegenstander en wat zetten wij er voetballend tegenover. Na tien minuten hadden we de eerste grote kans te pakken Abel brak op links door en schoot de bal in de rechterhoek, wij dachten allemaal die gaat erin maar tergend langzaam ging deze bal tegen de binnenkant van de paal en belandde in de vijf meter van de tegenstander en werd de bal weggeschoten. Maar nog geen minuut later was het wel raak, Noor passte de bal naar Abel die doorbrak, de 16 meter inliep en de bal tegen de touwen aanschoot 1-0!

SJC had geen schijn van kans, we wonnen heel veel duels en kwamen er voetballend goed uit onder de bezielende leiding van onze aanvoerder Bart van der Kwaak. Het leidde tot veel kansen voor ons team. Noor zag haar kans schoon op de linkerkant en had de bal in haar voeten en zag Jesper vrij staan die de bal goed in schoot 2-0. Hierna was Abel weer gevaarlijk en zag Jesper vrijstaan die gedecideerd de 3-0 maakte. Een niets aan de hand wedstrijd zou je denken. maar opeens een pass door het midden van SJC, waarbij onze verdediging even niet oplette was het de spits van SJC die Mees, die trouwens niet heel veel te doen had vandaag passeerde en de 3-1 binnenschoot.

De scheidsrechter floot af, op naar de kleedkamer voor die heerlijk limonade (Dick bedankt!).
In de kleedkamer even wat kleine dingen doorgesproken met elkaar en wat wisselingen aangebracht.

Noor en Max Zwaan gingen als wissel de tweede helft in, en werden vervangen door Brian en Lucien. Brian ging op de rechtsback plaats spelen waardoor Bart naar de rechtshalf positie ging, Lucien ging op de plaats van Noor op de linkshalf positie staan. Beide hebben prima gespeeld! Abel bleef nog 15 minuten, moest hierna met zijn eigen team voetballen. Wout ging naar rechtsbuiten, was daar zeer verbaasd over, maar Wout wat heb je fantastisch gevoetbald op die positie.

In de tweede helft was het de Jesper van Beelen show, ik weet niet wat hij gegeten heeft maar geef mij ook zo’n portie. Man, man, man, ten eerste de 4-1, assist van Wout vanaf eigen helft Jesper alleen op de keeper af, omspeelt deze en legt de bal rustig in het netje. Hierna weer een diepe bal en Jesper timede dit goed, bal stuitert nog een keer ziet de keeper uit zijn doel komen en schiet de bal rustig over de keeper heen in het doel 5-1. In de verdediging was de concentratie niet altijd vast te houden en maakte SJC de 5-2. Het team bleef voetballen er werd hard gewerkt door Rodrigo en Niels in het centrum van de verdediging, Brian stond goed als rechtsback en Joey onze midmid was lekker fel en had veel bal veroveringen. Hierdoor kwamen er steeds meer kansen en ging Jesper rustig door met scoren wat leidde in 6-2 en 7-2.

Nog een kwartier te gaan, Niels en Abel gingen eruit, Max Zwaan op de linksbuiten positie en Noor als Laatste vrouw.
Achterin kwamen we niet heel veel in de problemen, maar SJC scoorde stiekem nog de 7-3.

Er werd snel omgeschakeld met wat mij betreft een hoofdrol voor Wout die zijn goede spel helaas niet beloont zag worden met een doelpunt. De twee overige doelpunten waren van Bart 8-3 na een mooie solo bekroonde hij dat met een bal in de korte hoek. En nog een corner, volgens mij van Jesper die Max gedecideerd in de verre hoek kopte, fantastisch!

Al met al een mooie en verdiende overwinning voor de JO13-03 en een tevreden trainerJ

Hierbij wil ik Allan (coach JO13-5) Rodrigo, Max, Brian, Lucien en Abel bedanken voor het invallen in ons team. Dirk dank voor het vlaggen! Scheidsrechter bedankt voor het fluiten van deze wedstrijd, jullie zijn meestal het lijdend voorwerp maar zonder scheidsrechters hebben we geen wedstrijd wat mij betreft.

Jan dank voor het maken van de mooie wedstrijd foto, s, is leuk om terug te zien voor spelers, ouders en trainer.