Team van de week: Rijnsburgse Boys JO13-2

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Middelmors. Deze keer waren de mannen van JO13-2 aan de beurt. Het verslag is van Michel Heemskerk.

Verslag Rijnsburgse boys JO13-2 – Lugdunum JO13-1

Rijnsburgse boys JO13-2 is een echt vriendenteam, die al vele jaren bij elkaar voetballen en die voor elkaar door het vuur gaan! Plezier, passie, inzet en strijd zijn iedere training en wedstrijd aanwezig bij deze leuke groep jongens.

Afgelopen zaterdag om 8.30 uur kwam koploper Lugdunum uit Leiden op bezoek, die tot nog toe alle wedstrijden hadden gewonnen en ook makkelijk scoren. De jongens wisten wat ze konden verwachten en hadden afgelopen week goed getraind en ook nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen RBB JO13-1. Doordat Fedde op vakantie is hadden we twee gast spelers geregeld (Tom en Fabe) die vorig jaar ook onderdeel van ons team waren.

Na de wedstrijdbespreking en een goede warming up, begonnen de jongens scherp en fel aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut zaten ze er bovenop en maakten ze het Lugdunum erg lastig. Er werd gevochten voor iedere meter en waar mogelijk door goed positiespel en vlot lopende combinaties de weg naar voren gevonden. De scheidsrechter had een drukke ochtend om alles in goede banen te leiden, zeker doordat de fanatieke supporters uit Leiden zich regelmatig lieten horen. Onze jongens trokken zich er niks van aan en lieten zich er niet door afleiden.

In de verdediging hielden Siem, Tom, Bram, Ties en Kyan zich knap staande tegenover de grote snelle spitsen van Lugdunum en waar nodig hadden ze altijd nog onze zeer betrouwbare keeper en aanvoerder Marc achter de hand. Op het middenveld werden er zeer grote afstanden afgelegd en vele duels uitgevochten door Sem, Nick, Cas en Spike en ook aanvallend kwamen ze er steeds weer goed uit. Ook onze aanvallers Bart, Julian, Fabe en Jan waren zeer actief zowel in het meeverdedigen als in de aanval.

Na een minuut of tien kreeg Jan na goed doorjagen de bal voor zijn voeten, halverwege de helft van de tegenstander. Hij zag de lange keeper te ver voor zijn doel staan en bedacht zich geen moment. Met een mooi afstandschot was daar de verdiende 1-0. Dat was voor Lugdunum het teken om er nog een schepje bovenop te doen en alle middelen werden ingezet om een doelpunt te forceren. Uiteindelijk maakte Lugdunum in de eerste helft de 1-1.

In de tweede helft drong Lugdunum steeds meer aan en was het voor onze jongens voornamelijk tegenhouden. Dat ging eigenlijk heel erg goed, Marc had drie wereld reddingen en ook Kyan kopte nog een bal van de doellijn, dit tot grote frustratie van Lugdunum.

Maar zelf hadden we ook nog een aantal gevaarlijke counters. Uiteindelijk was het 5 minuten voor tijd toch Lugdunum die de 1-2 maakte. Dat was voor de trainers het moment om gelijk te reageren door achterin een op een te gaan spelen. En na een mooie aanval was het uiteindelijk Fabe die na een mooie actie kon uithalen, maar helaas werd zijn schot door de keeper gepakt. Na het eindsignaal was de vreugde bij Lugdunum heel groot, dit was een groot compliment voor onze jongens die ze het heel erg lastig hadden gemaakt!

Al met al was het een leuke en spannende pot voetbal waar Lugdunum aan het langste eind trok.
Het was genieten vanmorgen, met veel inzet en strijd was dit een echte teamprestatie!