Team van de week: Rijnsburgse Boys JO13-1

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Sportpark Middelmors om een prachtige fotoserie te maken. Deze keer waren de mannen van de JO13-1 aan de beurt. Het verslag is van Arjan Bakkenes.

Rijnsburgse Boys JO13-1

Afgelopen zaterdag stond er een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Velo uit Wateringen op het programma. Een oefenwedstrijd omdat onze tegenstander UVS niet genoeg mensen op de been kon brengen, dus zodoende nog geen start van de competitie.

Onder mooie omstandigheden werd er afgetapt tegen een ploeg die in divisie 4 uitkomt, dus we moesten er vanaf minuut één er vol opzitten, was het advies van de trainers.
Helaas kwam daar in het eerste deel van de eerste helft weinig van terecht! Niet scherp genoeg en ruimtes veel te groot bij balbezit van de tegenstander. Met die ruimte wisten de mannen uit wateringen wel raad. Met goed voetbal kwamen zij steeds tot kansen en het was dan ook ‘maar’ 0-1 bij rust.

Al moet gezegd dat onze jongens in het laatste deel van de eerste helft wel overal op het veld de tegenstander onder druk zette, dat resulteerde in meer balbezit en een tegenstander die ineens moeite had met voetballen.

In de rust werd aangegeven dat als we op die voet verder zouden gaan, dat er tegen een dergelijke betere tegenstander echt wel mogelijkheden zijn. Dus met goede moed gingen we weer de wei in! Jammer genoeg konden we de ingezette koers van vlak voor rust niet voortzetten en was het verval te groot. We waren te onrustig aan de bal en niet genoeg strijd resulteerde in een uiteindelijk dik verdiende 0-5 nederlaag.

Kregen wij dan helemaal geen kansen? Twee om precies te zijn maar die werden jammerlijk genoeg niet tot doelpunt gepromoveerd.

Snel vergeten, keihard trainen deze week en dan komende zaterdag de draad oppakken voor het eerste potje in de competitie uit bij VVSB.

Nog een speciaal woord van dank voor gastspelers Mick en Chris van de JO13-2 voor jullie inzet en dank aan onze huisfotograaf Jan voor de mooie foto’s!