Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO12-1

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Sportpark Middelmors om een prachtige fotoserie te maken. Deze keer waren de mannen van de JO12-1 aan de beurt. Het verslag is van René van Dijk.

De Jo12-1 is een geweldige groep ik zal ze eerst even voorstellen.

Daan(keeper)
Florian
Wicher
René-Aimée
Rick
Luuk
Milan
Tim
Joél(afwezig)
Vinz(afwezig Gebleseerd)
Jesse(afwezig gebleseerd)
Lexx(afwezig)
Max(gast speler)
Lucien(gast speler)

Trainers/leider
Henry de Koning
René van Voorbergen

We speelde zaterdag 10 februari tegen Kagia dit was de Jo12-1 het was heel mooi weer het was droog en de temperatuur was goed. We begonnen een kleine 10 minuten later, omdat de teams die voor ons speelde iets uitliepen.

Onze start was niet heel goed, de tegen stander was fanatieker aan de bal en zonder bal, de jongens waren allemaal wel wat groter, zodat wij niet echt aan voetballen toe kwamen, in deze periode schoot Kagia ook een keer tegen de lat, maar omdat wij niet goed over speelde werd het Kagia wel heel makkelijk gemaakt, maar na ongeveer 10 minuten begonnen we beter te spelen en gingen we over spelen en elke keer de vrije man proberen te zoeken, 2 x schoot Milan tegen de keeper op en René schoot tegen de paal de bal wilde er nog niet in.

De 2e kwart begonnen we met Max en Lucien erin en gingen Luuk en Milan eruit.

We werden sterker en sterker Kagia kwam niet meer over de middenlijn heen, Tim maakte een geweldige beweging en stond vrij voor het doel maar zijn schot werd geblokt. Hierna kreeg Tim nog een kans maar deze schoot hij net naast. Lucien kreeg de bal rond de midden cirkel en die schoot naar Rick en die nam hem heel mooi aan en lag hem meteen voor zijn goede rechter voet en schoof de bal langs de keeper en het was 1-0. Wij waren de periode er na wel beter maar konden nog niet scoren we kregen heel veel kansen maar die wilde er niet in. Rust, op naar de limonde die smaakte weer heerlijk.

Het 3e kwart begon en wij speelde heel goed en Kagia kwam er niet meer aan te pas. We kregen een vrije trap op een meter 15 van het doel max nam deze maar ging mis. Na een mooie assist van Wicher op Rick en die kon hij vrij uithalen maar schoot de bal aan de verkeerde kant van de paal. Een counter van Kagia maar dan hebben we altijd nog Florian die uitstekend stond te verdedigen en de uitstekende keeper Daan die vandaag erg scherp was en zijn doel schoon hielt. Rijnsburg bleef maar aanvallen en aanvallen maar de bal wilde er maar niet in (mede ook door een hele goede Keeper aan de kant van Kagia die er heel veel ballen uithield)  en uiteindelijk was het toch Luuk die na een assist van Milan het doel trof de 2-0 was een feit. Weer een counter van Kagia  maar omdat Florian goed stond op gesteld werd hij naar de zijkant gedrongen en zijn schot was hard op doel maar Daan stopte deze uitstekend. De 3-0 werd gemaakt door Max die er een stuk of 4 voorbij liep en daarna heel mooi afmaakte. Kagia trapte weer af maar wij zaten er boven op en we hadden meteen de bal weer Max schoot hard op doel maar de keeper stopte deze bal en uit de rebound was het Luuk die de 4-0 binnen kon tikken.

Het laatste kwartier was begonnen en na een mooie actie van Max die Rick bediende maar die stond tussen te veel spelers en kon niet meer uithalen. Weer een mooie actie van Lucien maar zijn schot ging naast. Milan had ook weer een mooie actie maar ook zijn schot ging naast. Een uitval van Kagia maar de goed oplettende Daan kwam goed uitlopen en pakte de bal maar iets te ver bij zijn doel vandaan het was hands een vrije trap van Kagia maar deze ging recht op de keeper af en Daan pakte dit schot en maakte er een corner van maar deze was niet gevaarlijk. Vlak voor tijd maakte Luuk en nog 5-0 van na een mooie actie van Max die op doel schoot maar de bal ging van de linker paal naar de rechter paal en eruit en uit de rebound stond Luuk weer op de juiste positie om de bal in te tikken.

Een goede en verdiende overwinning de jongens hebben goed gespeeld en waren fanatiek en zaten er boven op.

Jongens jullie zijn goed bezig blijf lekker trainen dan worden jullie met de week beter, ga zo door.

Ook wil ik dan langs deze weg René van Voorbergen hartelijk bedanken voor zijn wekelijkse inzet als trainer op de woensdag. En uiteraard Henry de Koning die al heel lang deze groep onder zijn hoede heeft. Max en Lucien bedankt voor het mee spelen ook Gijsbert Zwaan bedankt voor het leiden van de wedstrijd

De leider/trainer
René van Dijk