Team van de week: Rijnsburgse Boys JO11-4

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op sportpark Middelmors om een fotoserie te maken bij een wedstrijd van een jeugdelftal. Deze keer was de JO11-4 aan de beurt. Zij speelde een thuiswedstrijd tegen Ter Leede JO11-3. Het verslag is van Rene van Dijk.

Rijnsburgse Boys JO11-4 – Ter Leede JO 11-3 1-3

Zaterdagmorgen 10.30 uur, het veld was nog wit toen we het betraden op veld 4B.

Het was de 1e wedstrijd op het veld die dag want hiervoor werden alle velden afgelast vanwege de vorst, maar om 10.30 uur mochten de wedstrijden op het kunstgras door gaan, met een laag zonnetje dat over de velden scheen en liepen de jongens naar het veld.

Laat ik ons team eerst even voorstellen:

Keeper
Daan  Kos

Verdediging
Mathijs de Boer(hij speelde de laatste wedstrijd bij ons hij gaat naar de Jo 11-3)

Henry de Koning en Rene van Dijk

Wij begonnen zeer goed aan de wedstrijd het 1e kwartier waren wij veel beter dan de tegenstander maar we konden niet scoren. Rick schoot al na 5 minuten heel hard op doel maar de keeper hield deze tegen, 2 minuten later was het Mathijs die uithaalde maar ook die schot trof geen doel vlak voor de 1e pauze kreeg Lexx nog en grote kans maar ook deze wilde er niet in.

Na de pauze had de tegenstander een wissel ingebracht die wel het verschil maaakte, deze jongen scoorde al na 1 minuut. Wij kregen de bal niet meer weg, na 5  minuten een hard schot wat tegen de paal ging. Na dit kregen wij weer een beetje het overwicht en uit een  mooie aanval van ons, scoorde Rene met een heel mooi geplaatst schot in de verre hoek. Toen kwam er een moment waar we heel veel pech hadden, het was een vrije trap voor Ter Leede, even over de middenlijn, maar er lag een bal van een andere wedstrijd bij ons in het veld vlak voor onze keeper Daan, deze schot de bal keurig terug maar op dat moment werd ook de vrije trap genomen en deze ging zo rechtstreeks het doel in, omdat Daan even niet op zijn plekje stond. Heel veel pech dus/ Een een paar minuutjes later was er een corner en deze werd heel mooi ingekopt en stonden we met 1-3 achter.

Tijd voor de limonade en nog wat tactische tips van de leiders en we konden beginnen aan de 2e helft.

Dit was niet de leukste helft die er gespeeld werd, er was hier en wat irritatie over en weer. De trainers/leiders moesten wel 2x optreden om de spelers even tot rust te brengen. Er gebeurde ook niet veel in deze 15 minuten buiten een schot van Radin na die na 2 minuten hard schoot maar dit schot werd helaas geblokt en trof geen doel.

In de laatste 15 minuten was Ter Leede de betere ploeg maar kon ook niet meer scoren omdat Daan heel goed stond te keepen en alles tegenhield. Wij kregen nog wel een paar kansen waaronder Milan die alleen op de keeper afliep maar helaas niet kon scoren en tegen de keeper aan schoot. Rene kreeg vlak voor tijd nog een grote kans maar dit schot ging over.

Aan de inzet van Rijnsburgse Boys heeft het zeker niet gelegen, zoals elke week. De wedstrijd was fysiek en spannend maar helaas hebben we net niet gewonnen, maar een gelijk spel hadden de jongens wel verdiend.

Bij deze willen we Mathijs  bedanken voor zijn wekelijkse inzet bij ons  en heel veel succes wensen bij de JO-11-3 en zijn ouders bedanken voor de presentjes voor de jongens en de leiders.