Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO11-3

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Sportpark Middelmors om een prachtige fotoserie te maken. Deze keer waren de mnnen van JO11-3 aan de beurt. Het verslag is van René Vletter.

DERBY DAY

De JO11-3 speelde vandaag thuis tegen Katwijk JO11-2. Om 10:30 werd er afgetrapt op Sportpark de Middelmors op veld 3A. Het team van de JO11-3 getraind door Berry de Mooy en Robbert Kabelaar bestaat uit de volgende jongens. Kas Glasbergen is de onbetwiste nummer 1 onder de lat. Achterin staan Cas Volwater, Vince Lasander, en Jules Beekhuis die vandaag helaas ziek was. Zijn snelheid en fysieke kracht kunnen ze altijd goed gebruiken. Op het middenveld wisselen Dani Zwaan, Quinten de Winter en Levy Star elkaar af en voorin geldt hetzelfde voor Daan Borst, Nils Martens en Joey Vletter. De meeste zijn 9 of worden dit binnen enkele maanden.

Dit seizoen is ervoor gekozen om deze groep door te schuiven en op een half veld te laten spelen. Ze spelen dan vaak tegen kinderen die een jaar ouder zijn. Doelstelling is om 1 van de 4 fases te promoveren naar de eerste klasse. Fase 1 werd afgesloten met een derde plek.

De vorige wedstrijd werd overtuigend met 3-0 gewonnen van Rijnvogels en ook Katwijk won zijn wedstrijd dus een echte kraker.

Door de afwezigheid van Jules 1 wissel en het eerste kwart was dat Joey. Er werd gestart met Kas op doel, achterin Vince, Cas en Quinten. Op het middenveld stonden Dani en Nils en voorin Daan en Nils. Het begin was een beetje rommelig en Katwijk had zowel op doel als achterin twee Katwijkse Torenflats staan ten opzichte van de jongens van RBB. Maar dat is ook precies 1 van de redenen waarom ze zijn doorgeschoven dus geen duels spelen maar voetballen de bal laten gaan. Dit kunnen ze wel maar vandaag was er enigszins te veel ontzag bij sommige en ook de lengte van de keeper enkele Katwijkers hielpen niet mee.

Na een te korte terug speel bal van Katwijk was Daan er snel bij, die tikte dan ook beheerst de 1-0 binnen. Hopelijk was dit het sein dat ze lekker kunnen gaan voetballen. Dit lukt soms maar vaak werden er duels gespeeld en die wonnen ze logischerwijs niet. RBB kreeg een beetje grip op de wedstrijd ondanks dat het soms aan de bal heel slordig was, Katwijk speelde met name heel fysiek. Maar na een mooie steekbal van Levy ging Daan weer 1 op 1 op de keeper af. Ik telde hem al maar de keeper dreef hem goed naar de zijkant waardoor het geen 2-0 werd. Niet veel later ging Daan zijn man voorbij, het leek alsof ze RBB hadden bestudeerd Daan had continu twee man bij zich, maar dit keer was hij ze te snel af. En als je er twee afschudt staat er ergens anders iemand vrij, zijn voorzet belandde bij de ingevallen Joey die moest alleen binnentikken maar helaas schoot hij over de bal heen. En daar kwam de eeuwenoude voetbal wet weer om de hoek kijken, als je ze zelf niet maakt….

Na 10 minuten kwam Katwijk langszij door een snelle uitbal hard in de verre hoek te schieten. Jammer maar geen man overboord. Tijdens de rust zette Berry en Robbert de mannen op scherp want verlies tegen deze tegenstander was onnodig. Het bleef lang 1-1 maar in het slot van de eerste helft ging het mis, Katwijk schoot van afstand en de bal ging via de keeper een beetje ongelukkig de goal in. Het was direct rust. 1-2 achter. Er werden enkele wissels toegepast. Dani ging naar achteren, Joey stond voorin, Cas schoof door naar het midden. Het plan was meer rust aan de bal met Cas en van daaruit via Levy, Nils en Joey de combinatie zoeken. Dat lukte, Quinten pakte vanuit achteruit de bal af, speelde Cas in en die gaf hem op rechts aan Levy. Joey was vanaf links overgestoken en kreeg de bal in zijn voeten. Zijn schot was snoeihard in de korte hoek, de Katwijkse Torenflat was gevallen en nu zouden de Uien eroverheen gaan. Dat merkte je wel aan de drive en het vieren van de goal, Vince zou achterin niemand meer door laten en voorin moest het afgemaakt worden. De kansen waren er, maar de schoten werden onschadelijk gemaakt door de keeper.

Aan de andere kant enkele hachelijke momenten voor het doel maar Kas hield zijn doel schoon. Totdat een schot vanuit de tweede lijn hem te machtig was, 2-3 en je zag de verslagenheid, met ze allen probeerde ze de gelijkmaker nog te maken maar je zal net zien balverlies op het midden iedereen voor de bal en Katwijk maakte ook nog de 2-4. Helaas was dit ook de eindstand. Weer een dure les voor de mannen. Tegen dit soort ploegen moet je nog meer de bal laten gaan, de ruimte benutten en iets sneller spelen dan komt het allemaal goed en worden deze potjes op zeker gewonnen. Namens de selectie van de JO11-3 bedanken we Jan voor de mooie foto’s.