Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO10-5

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Sportpark Middelmors om een prachtige fotoserie te maken. Deze keer volgde hij de JO10-5. Het verslag is van Arnold Schoneveld.

Rijnsburgse Boys JO15-5

Dit jaar is de eerste keer dat de spelers van de JO10-5 bij elkaar in een team zitten. Enkele spelers zitten voor het eerst op voetbal en staan pas aan het begin van hun voetbalcarrière. Het  team bestaat uit deze 8 spelers:

Keeper Luuk 
Verdedigers Milo en Micheal 
Middenvelders Kian, Julian en Micha
Aanvallers Valentin en Dylan

Het is nog een beetje zoeken waar iedereen het beste tot zijn recht komt en het meeste plezier heeft op zijn plek. Hierdoor zijn we nog niet veel aan winnen toe gekomen. Waar je aandacht aan geeft groeit, dus zijn we op maandag en woensdag aan het trainen.

Op het programma stond de wedstrijd tegen FC Oegstgeest om half 10. Doordat Dylan ziek thuis is gebleven heb ik voor de zekerheid mijn dochter Marit uit JO8-4 stand by laten staan aangezien zij vrij was. Twee wissels is altijd handig. We begonnen deze wedstrijd met Luuk op doel. Als verdedigers Milo en Micheal. Op het middenveld Kian en Micha en in de spits Valentin. Julian en Marit stonden wissel.

Na een minuut of 5 spelen scoorde Oegstgeest hun eerste doelpunt. Een aantal aanvallen later werd er door Oegstgeest 2 keer op de paal geschoten. Wat een geluk! Hierdoor werd het wel een corner voor Oegstgeest. Bij deze corner kreeg Milo een schop tegen zijn been waardoor hij even niet verder kon. Hierdoor moest Julian al snel het veld in. Oegstgeest speelde fel en soms ook behoorlijk hard.

Niet veel later kreeg Kian de bal en ging in een solo actie waarbij hij 3 spelers voorbij speelde recht op de keeper af en scoorde. Het was nu 1-1. Er kon nog van alles gebeuren. Vanuit een uitbal schoot Julian voorlangs. Milo en Micheal stonden te verdedigen als leeuwen. Helaas kwam Oegstgeest er af en toe wel doorheen. Over en weer kwamen de nodige kansen. Bij de volgende aanval van Oegstgeest maakte Luuk een goede redding en wist de bal in tweede instantie van de lijn te pakken. Door deze actie werd Oegstgeest nog feller en gedreven om de 1-2 te scoren die uiteindelijk vlak voor rust viel.

De jongens wisten zich geen raad met het harde spelen van Oegstgeest. Ze probeerden om te blijven voetballen. Na de rust viel al snel de 1-3 en werd het spel steeds grimmiger. Er werd hard doorgehaald en de gemoederen liepen hoog op onderling. Na de zoveelste overtreding van Oegstgeest, deze keer op Micha die hierdoor even niet verder kon  hebben de trainers van beide teams de wedstrijd even stil gelegd en met beide teams gepraat met zijn allen en duidelijk gemaakt dat het bij voetbal om plezier draait, ongeacht of er gewonnen wordt of verloren.

Er werd weer een duw gegeven door een speler van Oegstgeest. Hieruit kwam een vrije trap voor Rijnsburg vlak voor het doel van Oegstgeest. Helaas ging deze naast. Het laatste kwartje moest het gaan gebeuren.  Marit kwam het veld in. Ondanks dat de jongens 2 jaar ouder zijn kon ze tot iedereens verbazing behoorlijk meekomen. Haar schot ging nog net naast. Helaas kwam Oegstgeest nog twee keer tot scoren toe waardoor ze 1-5 voor kwamen.