Team van de week: Rijnsburgse Boys JO10-3

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd p Sportpark Middelmors om een prachtige fotoserie te maken. Deze keer was de JO10-3 aan de beurt. Het verslag is van Michael de jong.

Rijnsburgse Boys JO10-3

Keeper:  Luca.
Verdedigers: Luuk, Tim, Reel.
Middenvelders: Nathaniel, Bram.
Aanvallers: Noah, Finn, Jack.

De JO10-3 is een team van 9 spelers. Wij trainen 2 keer per week.Voor vandaag waren de jongens erop gebrand om te gaan winnen. Deze zaterdag speelden wij thuis tegen Teylingen JO10-2.

Het was een erg koude zaterdagmorgen. De vorst lag over het veld, maar de zon scheen en dat maakte het een mooie dag om te voetballen. De jongens gingen even flink opwarmen en ze kregen een peptalk. Dit zou onze dag gaan worden.

We begonnen om 9.30 uur en na vier minuten scoorde Nathaniel de eerste goal. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, want 5 minuten later werd er een goal door de tegenstander gemaakt. De jongens renden de benen uit hun lijf. Mooie passes en assists waren aanwezig op het middenveld door onder andere Finn en Bram en Nathaniel.

Er werd ook flink verdedigd achterin door Tim, Reel en Luuk maar helaas kwamen we toch op een 1-2 achterstand. We kregen best wel wat kansen en menig bal raakte de paal of werden door de keeper uit het doel geweerd.

Na het eerste kwart scoorde Noah al snel de 2-2 na een mooie passeerbeweging. Toen begon de strijd pas los te barsten. Er werden flinke schouderduwen over en weer gegeven en hier en daar lag er iemand op de grond, maar we gaven niet op. Helaas na een aantal geweldige reddingen van onze standvastige keeper Luca belandde de bal toch in het net van ons. We stonden 2-3 achter. We gingen de rust pauze in om hierna alles te geven. Na een paar minuten wist Jack de bal binnen te schieten na een mooie actie, het stond 3-3.

We kregen de smaak weer te pakken en na een duw in de rug bij een uitbraak van Noah ging de bal over de zijlijn. De uitbal werd genomen en Noah herpakte zich en schoot de bal in het net van Teylingen, 4-3.

Het werd nog spannender, want in het laatste kwart van de wedstrijd werd de keeper van Teylingen gewisseld met een veldspeler. De keeper was een kop groter dan iedereen in het veld. En kon nog aardig voetballen ook. Het werd even billenknijpen, maar Luca wist de bal uit ons doel te houden.

Luca nam de achterbal en Nathaniel kreeg de bal aan de voeten. Hij rende naar voren en gaf een mooie assist aan Jack en de bal ging erin. Het was 5-3. De laatste minuten gingen in en we kregen nog één goal om onze oren. Eindstand 5-4 en groot feest en een mooie wedstrijd!