Team van de week: Rijnsburgse Boys JO10-1

Iedere week gaat Fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op sportpark Middelmors om een fotoserie te maken. Deze keer was de JO10-1 aan de beurt. Het verslag is van Marco de Leeuw.

RBB JO10-1

Na 2 weken vakantie was het dan eindelijk weer zover. De competitie werd hervat. Zaterdag 13 mei stond voor de jo10-1 van Rijnsburg de wedstrijd tegen Forum Sport jo10-1 op het programma. Eerder dit seizoen kwamen de twee ploegen elkaar ook al tegen. Toen uit en in de kou. Ditmaal thuis en met een heerlijk lentezonnetje. Aan de omstandigheden kon het in ieder geval niet liggen.

Tijdens de eerste confrontatie bleek dat Forum Sport een sterke tegenstander is. Uit werd er met ruime cijfers verloren. Genoeg motivatie om dat recht te zetten. Tijdens het eerste kwart bleek dan ook dat de jongens gebrand waren op revanche. Er werd gestreden om iedere meter en er werd goed gevoetbald. Dit resulteerde dan ook in een terechte 1-0 voorsprong. Totdat de tegenstander in de allerlaatste seconden van het kwart de gelijkmaker binnenschoot, 1-1 dus.

In de drie kwarten erna kregen de jongens van Rijnsburg het lastig. Forum Sport werd wat feller en benutte de ruimtes goed. Toch was het grootste verschil tussen de twee ploegen het benutten van de kansen. Waar Forum Sport hun kansen goed afmaakten, kregen de uien het niet voor elkaar om de kansen aan de andere kant te benutten. Dit in combinatie met wat kleine foutjes resulteerde erin dat Forum Sport langzaamaan wegliep. Na vier kwarten was de eindstand uiteindelijk 4-10. Helaas niet het gehoopte resultaat…

Toch hebben we met zijn allen mooie dingen gezien en dat biedt perspectief. Ook richting volgend seizoen. Waar de onder 10 nog op een kwart veld speelt, speelt de onder 11 op een half veld. Wij zijn na de winterstop begonnen met de voorbereidingen voor het volgende seizoen. Op half veld werden recentelijk SJC en Noordwijk al verslagen. En werd er een punt gepakt tegen Lisse.

Voor nu staat volgende week zaterdag de laatste competitiewedstrijd tegen VVSB op het programma. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Daarna afsluiten met zijn allen en zoals iedere week lekker de hele dag op RBB voetballen en voetbal kijken bij o.a. het eerste. Waar we met zijn allen hopen het seizoen af te sluiten op dat mooie Koomansplein!