Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys 2

Deze week is Rijnsburgse Boys 2 team van de week. De foto’s zijn dit keer van Edwin Langezaal. Het verslag is geschreven door Marcel Rabbers.
De B selectie 2.1…. De afgelopen zomer en tijdens de voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn er een aantal zaken rondom de B selectie veranderd.
De B selectie is samengesteld uit 34 spelers die het 2e en 3e elftal vormen. Een groot deel van de kern Rijnsburgse Boys 2 heeft besloten een andere weg te kiezen. Het 3e elftal is in de kern bij elkaar gebleven. De B selectie is samengesteld uit (zeg maar) 3 stromen… Gasten die vanuit de J019 zijn doorgestroomd naar de B selectie.. gezegd, de vaste waardes vanuit Rijnsburgse Boys 2 en 3 en in de zomer zijn er een aantal jongen gasten aangesloten. Tenslotte zijn er 2 “oude” rotten (Menno en Bart) in de B selectie (zeer) actief.
_MG_8823
De selectie traint gezamelijk 3 x per week onder begeleiding van Peter Cadel (verantwoordelijk wedstrijdcoaching voor RB 3), Peter Freke (mede verantwoordelijk voor wedstrijdcoaching RB 2) en Marcel Rabbers (eindverantwoordelijke B selectie)
Een van de doelstellingen (lange termijn) is jonge spelers “klaarstomen” voor de A selectie. Het bouwen aan een jong Rijnsburgse Boys. In dit kader ( het vormen van jonge gasten) trainen en spelen (oefenwedstrijden) zij regelmatig mee met de A selectie, zijn de wedstrijden < 23 jaar mede een goed instrument om de potentials te laten proeven aan het grote werk. In deze omgeving (met als toevoegende waardes een aantal ervaren spelers in de B selectie, en het meespelen van A selectiespelers tijdens de competitiewedstrijden van RB 2) ziet Rijnsburg een ideale opleidingvorm.
Een tweede doelstelling is om de ruimte tussen Rijnsburgse Boys 2 en 3 kleiner te maken. Zowel op fysieke als op mentale vlak zijn de verschillen groot gebleken. Daar zal de komende periode hard aan gewerkt dienen te worden door ons als team.
Hoe staat de B selectie er op dit moment voor. Qua resultaten is er een prima voorbereiding gedraait en ook de seizoensstart is goed verlopen. Wij hebben wel te maken met een aantal blessures en afwezigen waardoor (met name) RB 3 personele problemen heeft gekend. Op dit moment stroomt de ziekenboeg weer aardig leeg en begint de selectie weer ruimer in het jasje te zitten.
Resumerend is er een goede eerste start gemaakt om de B selectie die vorm te geven waar de club (beleid) op de langere termijn naat toe wil werken.
“winnen (prestaties en ontwikkeling) is een gevolg van visie, geduld en inzet van alle betrokkenen”
groet namens de B selectie.

er zijn geen afbeeldingen gevonden