Rondje langs de velden; Rijnsburgse Boys MB1

RBB MB1 is een gezellig team dat bestaat uit 16 meiden. Deze groep word geleid door Corrie Verhoef en Petra van Delft die zorgen voor de dingen rond de wedstrijd. En de meiden worden op de training bezig gehouden door Cor Heemskerk en Jan Jungerius.
Het doel dit jaar was, ja helaas was, kampioen te worden. Sinds deze meiden voetballen zijn er enkele die steeds tweede zijn geworden in hun voetbalcarrière. Maar zoals het er al stond het was de bedoeling Na het verlies van verleden week tegen TAVV zijn we ook voorlopig uitgeschakeld voor de titel. Het is hopen op een misstap van TAVV MB 1 die nu 4 punten voorstaat. beide teams treffen elkaar op de laatste speeldag.
Zaterdagochtend stond de wedstrijd RBB MB1 Docos MB 1 op het programma. De heenwedstrijd was in een 3-3 gelijkspel geëindigd dus dat beloofde wat voor vandaag. De opdracht voor vandaag was simpel. De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen proberen te winnen.
De meiden begonnen voortvarend, uit de eerste de beste aanval kwam RBB MB1 op voorsprong door een goal van Charlene. 1-0. het zou de hele eerste helft zo blijven. Dit kwam mede door voortreffelijk keepers werk van de doelvrouw van Docos MB1. Na 27 minuten stonden de 5 wissels klaar om het team van frisse energie te voorzien. Hierdoor kwam er weer meer druk op de goal van Docos maar de bal mocht er niet in.
De tweede helft was het zelfde spelbeeld elke keer stond de keepster in de weg of ging de bal net voorlangs. Na 15 minuten werd de laatste groep gewisseld. Onverminderd bleven de meiden aanvallen maar de stand bleef maar 1-0. Docos kwam nog wel in de buurt van het doel van RBB, maar gelukkig ging de bal er niet in.

Het was vandaag weer billenknijpen op het eind, maar gelukkig floot de goed leidende Edward Duindam na 82 minuten voor het einde van de wedstrijd en waren de punten weer binnen.