Bram van Egmond

FOTO: Wat gebeurt er op Middelmors? Een zaterdag met een leuk tintje

Ook deze zaterdag was fotograaf Jan Jungerius weer te vinden op Middelmors. Dick Blom schreef het verslag.
07.10 uur zaterdagochtend. We zijn weer op de Middelmors. Er staat weer een heerlijke voetbalochtend voor de boeg. Snel het stewardhome openen, dit is in coronatijd het centrum van het sportpark. Bakkie zetten, limonadekannen klaar maken, tent opzetten, de statafels klaarzetten, het ballenhok openen en het programma van deze ochtend ophangen. Inmiddels is Leon, trainer van de JO14-1, ook al gearriveerd om de voorbereiding voor de wedstrijd van zijn team klaar te zetten. Nu nog even langs bij Jaco Heemskerk, die volgens mij altijd aanwezig is, in het secretariaat om wat sleutels op te pikken. Na het “moah”, “hoe is ut” en “best hoor”, weer terug naar het stewardhome. Daar is Karly inmiddels ook aangekomen en ook Tibbe, die een grote kan koffie klaarmaakt voor de trainers die straks weer met zijn allen aan de slag gaan met de bijna 400 kinderen die vandaag weer gaan sporten.
2020-11-14-RBB-in-coronatijd-deel-3-klbe-102-van-118
Rond kwart voor acht komen de eerste kinderen, trainers en leiders al heel enthousiast het park op. Ze mogen weer lekker ballen straks. Trainers pakken effe een lekker bakkie, praten wat bij met elkaar, want ons park blijft toch een heerlijke plek om de sociale contacten te onderhouden. Om acht uur is het al gezellig druk op het plein, overal staat iedereen op gepaste afstand met elkaar bij te praten. Ook Jan Jungerius, onze trouwe huisfotograaf komt weer bepakt en bezakt aanwandelen. Tja, alles moet toch vastgelegd worden en dat kunnen we wel aan Jan overlaten.
2020-11-14-RBB-in-coronatijd-deel-3-klbe-109-van-118
Vandaag is er toch extra leuk tintje toegevoegd. De spelersgroep van onze A-selectie hadden aangegeven dat ze ook wat willen betekenen voor hun club. Een deel van de mannen gaat vandaag de 8×8 en de 11×11 wedstrijden fluiten. Onze trouwe vaste scheidsrechtersgroep van Rijnsburgse Boys was dus vandaag een dagje vrij. Voor achten kwamen de eerste spelers van de A-selectie het park al op wandelen om de eerste wedstrijden van half 9 te fluiten. Carlos Opuku tussen de meisjes van de MO11-2 en MO11-3 en Jeffrey Jongeneelen tussen de jongens van de JO11-3 en JO11-4. Wat een feest voor de kinderen. Natuurlijk moesten ze ook op de foto met de spelers van de A-selectie, want dit gebeurt niet elke zaterdag. Op veld 5 stond Jeroen Spruijt de JO14-1 tegen de JO15-2 te fluiten. Rustig vanaf het middenveld en alles onder controle, net als op zaterdagmiddag tegen AFC. Rob Zandbergen, Chiel van den Hoek, Mark Mieras, Bram de Bruin, Bram Ros en assistenttrainer Jan Blankenspoor, ze hebben allemaal hun uiterste best gedaan om de kinderen een leuke wedstrijd te laten spelen. Intussen waren andere spelers in de kantine druk bezig de voorraad van de club, tegen gereduceerd tarief, klaar te maken en de bestellingen mee te geven aan een ieder die het op kwam halen. Ook mooi en dankbaar werk om de club te helpen in deze moeilijke tijden.
2020-11-14-RBB-in-coronatijd-deel-3-klbe-104-van-118
13.00 uur, er is weer opgeruimd met meerdere vrijwilligers. De voetbaldag is weer voorbij, erg vroeg natuurlijk, maar het is nu eenmaal niet anders. Natuurlijk willen we anders, maar laten we ook het positieve er nou uithalen. We hebben weer bijna 400 kinderen laten sporten en ik heb de hele ochtend alleen maar vrolijke koppies gezien. We krijgen heel veel voor elkaar met alle trainers, leiders, vrijwilligers in alle trainingsdagen en zaterdagen. We mogen elkaar nog ontmoeten en spreken op de Middelmors, en met ons favoriete spel bezig zijn. Ik mis ook de ouders op en rond het veld, maar als ik zie hoeveel ouders en nog op en rond de “oude vuilnisbelt” staan, dan kunnen ze gelukkig toch nog een glimp opvangen van hun sportende kinderen. Laten we onze zegeningen tellen en genieten van alles wat wel kan en mag. Ik had in ieder geval weer een mooie voetbalochtend en ik weet zeker dat het voor vele met mij geldt.