Bram van Egmond

FOTO: Team van de week: Rijnsburgse Boys JO13-2

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was JO13-2 aan de beurt. Het verslag is van Wilfred van Delft.

Rijnsburgse Boys JO13-2

Deze week heeft JO13-2 de eer om team van de week te zijn. Na een pijnlijke nederlaag afgelopen zaterdag tegen Quick Boys, moest er zeker weer een keer gewonnen worden om niet helemaal voor spek en bonen in de competitie mee te doen. Doordat er aardig wat afmeldingen waren in verband met vakantie en blessures speelden we met 2 gastspelers en een veldspeler als keeper.
2019-10-19-RBB-JO-13-2-DWO-13-4-web-sorteer-202-van-24
Om 8.30 uur stond iedereen klaar voor de wedstrijd op veld 2. Het veld lag er, ondanks alle regenval van de afgelopen tijd, goed bij. Volgens de trainers Berry en Wilfred blijft echt gras toch het mooiste om op te voetballen.
Er was goed in intensief getraind afgelopen week. Uiteraard krijgen de spelers wat taken mee het veld in. We willen dat ze met strijd en inzet de duels ingaan en als ze aan de bal zijn die zoveel mogelijk het werk te laten doen in plaats van er achter aan te hollen. Maar het belangrijkste blijft toch dat ze met plezier in het veld staan en genieten van het mooie spelletje voetbal.
De wedstrijd begon overtuigend wat al snel resulteerde in een verdiende 1-0 voorsprong. Daarna was de wedstrijd een tijdje redelijk gelijkwaardig. Rijnsburg probeerde te voetballen maar was erg slordig in het overspelen waardoor er regelmatig balverlies geleden werd. Uiteindelijk maakte DWO uit een vrije trap de gelijkmaker en moesten we weer aan de bak.
2019-10-19-RBB-JO-13-2-DWO-13-4-web-sorteer-222-van-24
In de tweede helft kwam uiteindelijk na een goede aanval de 2-1 op het scorebord. JO13-2 zette aan en had zeker nog meer doelpunten kunnen maken als de kansen beter benut werden. Daardoor bleef het tot de laatste minuut spannend. Uiteindelijk floot scheidsrechter Sinnige af en stapte de JO13-2 als winnaar van het veld af.
Uiteraard een dankjewel voor de scheidsrechter en de vaders die met vlag als grensrechter langs het veld stonden. We waren ook heel blij met de 2 gastspelers en uiteraard ook een pluim voor het hele team. Het ging niet altijd even goed maar er is voor gestreden en de 3 punten waren uiteindelijk zeker verdiend.
Als we met zijn allen hard blijven trainen en werken gaan we nog een hoop mooie wedstrijden meemaken.