Bram van Egmond

Voor het item “Team van de week” gaat Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys om een prachtige fotoserie te maken. Deze keer waren de dames van MO15-2 aan de beurt. Het verslag is van Marcel van Delft.

Rijnsburgse Boys MO15-2 – Graaf Willem VAC II MO15-3 : 0-1

Vandaag moesten de meiden aantreden in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Vorige week bij de seizoen opening uit bij Die Haghe werd er nipt verloren (1-0) terwijl we daar ook kansen hadden om te scoren. Tegen Graaf Willem VAC moest er vandaag revanche genomen worden.
2019-09-14-RBB-MO15-02-klbestand-18
Op een zonovergoten veld 5 moesten begon de wedstrijd om 08:30. Opstelling: Joliene in het doel. achterin: Anne, Stella, Diane en Len. Op het middenveld begonnen we met Nicky, Puck en Jill W. Voorin moesten de doelpunten komen van Rawan, Jill en Lynn van Duin. Gelukkig hadden we ook een sterke bank met Lynn vd Plas, Milla en Jouher. Wissels die we nodig hebben, want we wisselen continu door.
We begonnen wat weifelend aan de wedstrijd. Wellicht toch iets onder de indruk van de wel erg grote meiden van de tegenstander. Ook waren we niet overal op het veld scherp. Wellicht was het nog wat vroeg. Maar naar 15 minuten gooiden we de schroom van ons af en kregen we het betere van het spel. Echte kansen kregen we ook. Zo schoot Lynn op de keeper en Puck, na een goede combinatie op links tussen Lynn en Nicky, net naast.
Ook aan de andere kant vielen er kansen te noteren. 2 keer moest Joliene handelend optreden en een keer verkleinde ze haar doel zo goed, dat de tegenstandster slechts de paal kon raken. Uiteindelijk met een steeds sterker wordend RBB met 0-0 de rust in.
2019-09-14-RBB-MO15-02-klbestand-77
Na rust ging Jill de M op doel en Joliene kwam op haar vertrouwde plek op het middenveld. De 2e helft konden we niet echt doordrukken, maar desondanks kregen we voldoende ruimte om kansen te creëren. Echter, het ontbrak aan de laatste pass op Jouher of Anne. Ook Lynn en Joliene kwamen enkele keren gevaarlijk door, maar iedere keer net niet genoeg om in kansrijke positie te komen. Helaas werd er door een foutje achterin 10 minuten voor tijd een doelpunt weggeven. Hun spits kon ineens zomaar alleen op Jill aflopen en zij rondde het keurig af. Ondanks verwoede pogingen om de aansluitingstreffer te maken, bleef het tot aan het einde 0-1.
Wederom een prima wedstrijd van onze dames en de stijgende lijn lijkt genomen te zijn. Komende woensdag de inhaalwedstrijd thuis tegen het sterke Katwijk MO15-1 en volgende week de eerste competitie wedstrijd.