Team van de week: Rijnsburgse Boys MO13-1

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op Sportpark Middelmors om een prachtige fotoserie te maken. Deze keer waren de dames van de MO13-1 aan de beurt. Het verslag is van Laura de Best.

Rijnsburgse Boys MO13-1 – ASC MO13-2.

Het team van de MO13-1 wordt getraind door Bart Freke en Laura Hogewoning en bestaat uit de volgende meiden:
Topkeeper Amber van Duivenvoorde. Achterhoede: Tess de Mare, Esmee Zwaan, Milou Olivier en Mila de Jong.
Middenveld: Julie van Egmond, Jasmijn van Tol en Nena Oostdam
Voorhoede: Chanella Heemskerk, Hailey Le en Sabine de Koning
De wissels vandaag waren: Nikki Freke, Marley Wesselius en Naomi Maat.
Frederike de Best en ook trainer Bart Freke waren vandaag helaas afwezig.

Na een zaterdag rust te hebben gehad omdat de wedstrijd werd afgelast hadden de meiden vandaag extra zin om te voetballen en dat was terug te zien. Het werd de speelsters, staf en toeschouwers niet makkelijk gemaakt om het veld te betreden want we moesten bijna een bootje halen om door de grote diepe regenplas bij het hek, het veld te betreden.

Om 08:30uur werd er afgetrapt op zwemveld 3. Scheidsrechter Jaco Hogewoning leidde de wedstrijd.
Gelijk zette de Rijnsburgse meiden druk op de helft van de tegenstander en wisten ze het doel in de eerste tien minuten vaak te vinden, alleen lukte het nog niet om de bal tussen de palen te schieten. Veel mooie aanvallen via de buitenkanten opgebouwd en kansen gecreëerd maar helaas nog geen doelpunt.
Geduldig wachtend op het eerste doelpunt bleven de meiden goed druk zetten. Na een kwartier spelen, passed Mila de bal naar Sabine, die langs de zijlijn sprint met de bal aan de voet en speelt Hailey in die meteen uithaalt. 1-0! Jaja ze zijn los!

Veel tegenstand gaven de meiden van ASC niet. Een enkele keer liepen ze op via de buitenkant om door te lopen richting ons doel maar daar stak Mila veelvoudig een stokje voor. Amber heeft weinig te doen in de goal. Een paar pogingen van lange ballen van de tegenstander mogen oppakken en that’s it.
Na weer een mooie aanval van Rijnsburgse kant, rommelde de bal wat voor de goal tussen spelers die een poging deden de bal het doel in te schieten, totdat ie voor de voeten van Jasmijn kwam te liggen. Ze aarzelde niet en ramde die bal het doel in. Met 2-0 gingen we de rust in.

In de rust werd er gewisseld: Nikki kwam erin voor Sabine, die licht geblesseerd was. Marley voor Nena en Naomi voor Julie.
De meiden kregen de opdracht om meteen weer druk te zetten vanaf de aftrap op de helft van de tegenstander en scherp te blijven. Blijven werken voor die doelpunten.
Zo gezegd zo gedaan. Er waren nog geen 5 minuten voorbij of Milou neemt de bal op haar slof en maakt een prachtig doelpunt. De euforie was groot bij de dames.

ASC kwam nog wel een aantal keer op de Rijnsburgse helft maar dan was het Mila, Tess of Esmee wel die het heel netjes oploste door de bal simpelweg te veroveren en via de zijkanten die bal weer verder te passen. Rijnsburg bleef dreigen en met succes, Hailey scoorde vrij snel 2x achter elkaar een doelpunt. ASC probeerde met alle macht te verdedigen maar Rijnsburg was toch echt een maatje te groot.

Met nog een aantal minuten op de klok komt wissel Julie er nog in voor Hailey en wordt op de spitspositie gezet, Nena komt er in als linker verdediger voor Tess.
ASC probeert nog door het midden een aanval op te zetten, daar lag ruimte voor ze. Rijnsburg stond met zes meiden in de voorhoede. Onze achterhoede bleef de hele wedstrijd goed alert en waren sneller dan de tegenstander. Esmee onderschepte de bal en kwam bij Jasmijn terecht, ze gaf de bal in de loop mee aan Naomi die op volle snelheid doorliep naar het doel. Zodra ze de 16 inliep greep ze haar kans en scoorde ze de 6-0.

De meiden hebben een topwedstrijd gespeeld en de toeschouwers getrakteerd op mooie doelpunten. Goed gedaan meiden!
Volgende week spelen ze uit bij Docos en gaan we kijken of de dames weer een doelpuntenreeks kunnen maken!