Bram van Egmond

FOTO: Team van de week: Rijnsburgse Boys JO15-1

Het allereerste team van de week van seizoen 2020-2021 is Rijnsburgse Boys JO15-1. Fotograaf Jan Jungerius ging op bezoek bij de bekerwedstrijd tegen Quick Boys. Het verslag is van Dick Blom.

Rijnsburgse Boys JO15-1

Zaterdag 29 augustus, eindelijk weer de eerste officiële wedstrijd na ruim 5 maanden. Gelukkig heeft dit team half juli nog oefenwedstrijden kunnen spelen, nadat het weer mocht, en is de JO15-1 inmiddels alweer 3 weken in training ter voorbereiding op deze wedstrijd.
2020-08-29-RBB-JO-15-01-KL-20
Een paar jongens van het team spelen al van jongs af aan met elkaar en de afgelopen seizoenen is het team aangevuld tot de groep die er nu staat. Afgelopen seizoen zijn ze als JO14-1 begonnen in de tweede klasse, maar de groep ontwikkelde zich zo goed, dat ze na de winterstop promoveerden naar de eerste klasse. Ook in deze klasse waren de ontwikkelingen en resultaten uitstekend, totdat corona de wereld ging beheersen. Het seizoen was in één keer afgelopen.
2020-08-29-RBB-JO-15-01-KL-48
Voor aankomend seizoen wordt de staf naast trainer Dick Blom en leider Marco de Borst, aangevuld met oud eerste elftal speler Berry Charite. Berry heeft op het hoogste amateurniveau gespeeld en was jaren trainer bij onze jeugdselectie. Hij brengt veel extra’s met zich mee, waardoor de jongens flinke stappen kunnen maken in hun ontwikkeling.
Afgelopen zaterdag de eerste bekerwedstrijd tegen Quick Boys, natuurlijk fantastisch om met een derby te beginnen. Na een stormachtige start van de gasten, namen de “uien” de wedstrijd helemaal over en bleken ze veel te sterk te zijn voor de, hele sportieve, gasten. De eindstand was uiteindelijk 8-2, een mooie start van het seizoen.
2020-08-29-RBB-JO-15-01-KL-63
Ons team bestaat uit keeper Finn. De verdediging bestaat uit Quin, Demian, Robbie, Lars en Thomas. Een schitterend middenveld met Jesse, Pieter, Nick en Jullian. Scorende aanval met Hendrik, Freek, Luca en Jordan.
Een hardwerkend, leergierig en samenhangend team. En een ding hebben veel met elkaar en dat is plezier, veel plezier. Daar draait ons mooie voetbalspel toch uiteindelijk om.