Bram van Egmond

FOTO: Team van de week Rijnsburgse Boys JO12-3

Iedere week gaat Jan Jungerius langs bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de JO12-3 aan de beurt. Het verslag is van Erik en René.

Team van de week Rijnsburgse Boys JO12-3

Zaterdag 15 februari, de dag na Valentijn verzamelen we om 8.00u op de Middelmors.
Opvallend deze ochtend is het ontbreken van een groep voetbalvrouwen, dus laten we zeggen dat het een relatief rustige Valentijn is geweest. Volgend jaar nieuwe kansen 😉
Een van de mannen (Rick) had vrijdag zijn verjaardagsfeest gevierd, waarbij ook een deel van het team aanwezig is geweest. Of er sprake is van een verantwoorde maaltijd die een sportarts zou aanraden laten we in het midden, 1 ding is zeker langzame en snelle suikers in overvloed aanwezig.
2020-02-15-rbb-jo12-3-sorteer-1-van-20
Zoals iedere zaterdag beginnen we in de kleedkamer.
Door trainer Erik worden trainingen van afgelopen week geanalyseerd. Inzet tonen om een verloren bal terug te winnen, vrijlopen, bovenal werken als team!
Daarna neemt René het woord over en maakt de opstelling bekend. Ondanks dat we met redelijk vaste posities spelen is het toch altijd weer een spannend moment. Ja hoor, ook deze keer heeft het creatieve brein van René weer een verrassing in petto. Om de boel op te peppen, sluiten we af met de Tips&Tops per persoon.
Het nieuws bereikt ons dat we Team van de Week zijn, dit betekent dat ook Jan Jongerius langs de lijn foto’s komt maken. Voor ons team is het feit dat er een echte fotograaf langs de lijn staat vergelijkbaar met de spanning van RRB1 die weet dat hun wedstrijd op Fox wordt uitgezonden!
2020-02-15-rbb-jo12-3-sorteer-17-van-20
Langs de lijn staat het wederom vol met de ouders van onze mannen!
De afgelopen dagen was er volop commotie want vrouw Glasbergen kon geen boterkoek bakken, ivm de enorm vroege starttijd. Bijna moesten we aflassen, gelukkig bood Gert-Jan haar man de oplossing. Hij heeft gebakken!
8.30 uur: de wedstrijd staat op het punt te beginnen ASC is de tegenstander van vandaag. Er wordt gevoetbald op een half veld (die pionnen onzin daar doen we niet aan, gewoon volle breedte).
Het score verloop:
Chris 1-0
Chris 2-0
Bart 3-0 (vermelden waard, Chris had de Hattrick op zijn schoen maar gaf de bal over! Grote klasse!!)
Mika 4-0 (debutant deze competitie in ons team, past uitstekend)
Mika 5-0
Mika 6-0
ASC 6-1
Bart 7-1 (lekker Bart je hebt de goals maken weer in de benen)
Chris 8-1 (niet normaal Chris wat een slimme goal de keeper stond echt te ver uit zijn doel)
ASC 8-2
Jessy 9-2 (vermelden waard, hij voetbalde op dat moment als links achter maar wist door te breken)
Mika 10-2 (BAM, dat is goal 4!! en ook nog een kwartiertje gekeept)
Na afloop van de wedstrijd volgt ook altijd de 3e helft.
Alles klopte vandaag, we waren sneller dan de tegenstander sowieso qua handelingssnelheid. Bonne heeft het doel de hele eerste helft vrij van goals gehouden en in de 2e helft als mid-mid gespeeld.
Finn, Rick en Thijs ons verdedigende trio stond als een blok, deze wedstrijd voor het eerst aangevuld met Jessy.
Ruben heeft ons deze wedstrijd laten kennis maken met nieuwe bewegingen en zijn teamgenoten met steekballen in goede scorende posities neergezet.
Ook Kees heeft bergen werk verzet, een paar harde pegels op de goal die deze keer net niet binnen vielen.
Bart, Chris, Mika en Jessy zijn bij de doelpunten al genoemd.
De uitzinnige vreugde wordt in de kleedkamer gevierd met een nationale buikschuif competitie, ook daarin blijken de mannen getalenteerd! Natuurlijk laten we de kleedkamer wel spic en span achter, sterker nog hij rook lekkerder dan ooit, een mix van FA, AJAX sop en AXE.
Daarna gaat iedereen weer naar huis.
Op naar de volgende wedstrijd.
….. O nee toch niet, we doen altijd nog even in de What-App de Quizz van wie is het jasje of broekje, die zijn blijven hangen. GEFELICITEERD Kees, je hebt wederom gewonnen!