Bram van Egmond

FOTO: Team van de week: Rijnsburgse Boys JO10-3

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd van een jeugdteam. Deze keer was de JO10-3 aan de beurt, zij speelden een thuiswedstrijd tegen Altior. Het verslag is van Ab Qualm.

Rijnsburgse Boys JO10-3 –  Altior JO10-1

De eerste wedstrijd van het seizoen. De laatste wedstrijd was een half jaar geleden, dus weer spannend om tegen een echte tegenstander te spelen. Het was een lekker septemberweertje met een zonnetje en weinig wind. De jongens van Altior waren met 6 spelers. Wij waren compleet (8): Borg, Damian, Joey, Lucas, Noor, Niels, Raza en Rick. Raza ging eerst bij JO10-5 helpen omdat die een speler te weinig hadden.
2020-09-05-RBB-JO-10-3-klbe-5
De wedstrijd begon en het was direct duidelijk dat het een gelijkwaardige partij ging worden. Altior verdedigde goed en we konden er moeilijk doorheen komen. Twee counters tegen en we keken tegen een 0-2 achterstand aan. Opstartproblemen 😊
Altior had daar geen last van want ze hadden al een oefenwedstrijd gespeeld. Er werd nagedacht, de ruggen gerecht, en gas gegeven. Nu kreeg Altior twee counters van ons om de oren. Eerst van Joey en daarna Borg. Stand 2-2. De geest was uit de fles en we hielden druk op de tegenstander. Noor scoorde 3-2 en Borg 4-2. We hadden Altior goed onder druk. De verdediging stond goed. Niels en Lucas werkte hard en lieten weinig toe. Helaas kregen we er toch één om de oren, 4-3. We waren nog steeds goed bezig en Borg maakte 5-3. Altior werd sterker en kreeg meer kansen. De 5-4 kon niet uitblijven.
Rust. Drinken en aanwijzingen van de trainers.
2020-09-05-RBB-JO-10-3-klbe-32
Altior had wat omzettingen gedaan en kwam goed uit de startblokken. De verdediging, met Raza en Noor, had het zwaar. Altior scoorde de 5-5 en 5-6. Wij hadden wel kansen: schoten van Rik en Damian op de paal, echter achterin kwamen we een paar keer in ondertal te staan. Dat werd fataal 5-7. Rik scoorde gelukkig de aansluittreffer 6-7. We probeerden door te zetten maar kregen met een scrimmage de 6-8 om de oren. Einde wedstrijd. Het had alle kanten op kunnen gaan.
Het was wel wennen, na zo’n lange tijd met een compleet nieuw team. Jammer van het verlies. Maar het was een spannende wedstrijd. Hopen dat er zo nog velen volgen.