Bram van Egmond

FOTO: Team van de week: Rijnsburgse Boys 4

Voor het item “Team van de Week” gaat fotograaf Jan Jungerius lang bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was het vierde elftal van Rijnsburgse Boys aan de beurt. Zij speelden een thuiswedstrijd tegen LSVV ’70 2. Het verslag is van Rene Vletter.

Rijnsburgse Boys 4 – LSVV ’70 2

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, dan zou je denken dat een compleet Rijnsburgse Boys 4 er vol tegenaan gaat en de eerste 3 punten van het nieuwe jaar gaat binnenslepen. Helaas niets was minder waar, er werden diverse spelers nodig gemist en met minimaal 5 invallers begonnen we op een winderig veld 4 aan de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.
2020-01-1-RBB-4-logo-rbb-12-van-102
Het begin was rommelig en de beste kansen waren eerlijk gezegd voor LSVV, alleen beschikt Rijnsburgse Boys 4 over een wit groene muur in de goal met een schat aan ervaring. Die hield in de beginfase zijn goal schoon. Toen de storm enigszins was gaan liggen en Rijnsburg probeerde te voetballen kwamen er gelijk ook enkele kansen. Daarvan mochten er best wel één of twee van gemaakt worden, maar helaas voor het massaal toegestroomde publiek bleef de goal echter uit. Totdat ineens van achteruit door mister plakplaatje een weergaloze dieptepass werd gegeven op de nimmer op zijn plek staande linksback. Deze altijd ver naar voren staande linksback door John G. ook Tagliafico genoemd nam de bal mee, liet nog een keer stuiteren en schoot binnenkant paal beheerst binnen, 1-0!! (daarna was het ff zoeken naar de camera) 😉 
2020-01-1-RBB-4-logo-rbb-87-van-102
Niet veel later helaas aan de andere kant een zelfde situatie, het nieuwe centrale duo stond niet goed, en door miscommunicatie en een slecht uitgevoerde schijntrap of een mispeer, kon de spits van LSVV zo door kon lopen op The Bridge onze doelman. Die kon hier niets tegen doen en de 1-1 was een feit. Rijnsburgse Boys 4 liet het er niet bij zitten. Tegen deze gasten mocht ondanks het weer en de invallers niet worden verloren. De kansen kwamen er ook maar helaas stonden het houtwerk en de keeper een voorsprong meermaals in de weg. De ruststand bleef dan ook 1-1.
De tweede helft met verse invallers en de wind in de rug moest het beter gaan, echter namen we de wind in de rug iets te letterlijk. Bijna elke bal ging lang. Nu is Rijnsburgse Boys 4 nou niet het team waar snelheid in zit en elke bal belandde dan ook bij hun keeper. LSVV kwam beter in de wedstrijd en uit een corner kopte ze snoeihard de 1-2 binnen. Daarvoor had de keeper van Rijnsburg al een aantal goede reddingen verricht dus heel onverdiend kon dit niet genoemd worden. Rijnsburg zocht meer en meer de aanval, alleen een gebrek aan kwaliteit, geluk en communicatie ontbrak vandaag. Uit een standaard situatie werd het zelfs nog 1-3. Dit zou echt geflatteerd zijn, maar ja het scorebord liegt niet. Maar het slotakkoord was toch nog voor Rijnsburg, gelegenheidsspits M. Driebergen, die ooit een veelbelovende carrière was toebedeeld en het vermogen had om te scoren, liet zien het toch niet verleerd te zijn. Hij prikte in de slotfase nog de 2-3 binnen. Zou het dan toch…..?
2020-01-1-RBB-4-logo-rbb-51-van-102
Helaas bleef het hierbij en dat was toch jammer voor de eerste wedstrijd van 2020. Waar het aan lag was duidelijk, Rijnsburgse Boys 4 miste teveel vaste krachten en dan is het lastig spelen met zoveel nieuwe gezichten en invallers. Hopelijk is de eerst volgende wedstrijd iedereen aanwezig zodat we op jacht kunnen naar 3 punten.
Hierbij nog wel een woord van dank aan de fotograaf, de scheidsrechter die elke thuiswedstrijd fluit. Hij krijgt daar wekelijks toch een hoop gezeik over zich heen ongelofelijk en toch staat hij er elke week!! TOP JAN!! En dan ook nog onze vaste vlagger Nico die staat elke week te vlaggen als zijn leven er vanaf hangt!! Jullie zijn toppers!!