karly

Voetbalweekend JO14-2

We waren uitgenodigd door Ballfreunde om een toernooi bij hun mee te maken. Ballfreunde is een organisatie die door
heel Duitsland toernooien organiseert. Wij hebben gekozen voor het toernooi in Schüttorf, ligt net over de grens bij
Bad Bentheim. Wij als JO14 werden ingedeeld tegen JO15-teams.

Ons team dat hier speelde bestond uit: Cornè, Boaz, Dirk-Jan, Lars, Brent, Vince, Machiel, Milo, Thomas, Ben, Stijn en Melle
Vrijdag 21 juni zijn we rond 16.00u vertrokken naar Schüttorf. Door de drukte op de weg kwamen we rond 19.00u (pas) aan. Wel ruim op tijd. Het toernooi begint met een ceremonie, waarbij alle teams die hier aan meedoen worden voorgesteld. Onze eerste wedstrijd werd om 21.00u gespeeld. De jongens hadden de reis nog in de benen en verloren met 2-0 van SUS Westenholz, maar we konden goed meekomen. Na afloop nog even genoten van het
mooie weer. Ons slaap adres was Roompot Bad Bentheim. De volgende ochtend kwamen ze allemaal, een beetje brak, uit bed en gingen ze met frisse moed een nieuwe toernooidag tegemoet. Vlug een ontbijtje naar binnen, want de volgende wedstrijd moest gespeeld worden. Dit werd een felle strijd tegen de jongens van DJS Tus Stenern. Onze toppers gaven zich echter niet gewonnen en daardoor werd het een keurig gelijkspel: 0-0. 
Het werd een prachtige dag; lekker in het zonnetje genieten van het Duitse eten (Pommes mit ein Currywurst) en de volgende wedstrijd werd om 13.00u gespeeld tegen VV SVBO uit Emmen. Na verloren en gelijk gespeeld te hebben, moesten we nu wel winnen en dat werd ook gedaan met 1-0. Om 17.00u was echter pas de volgende wedstrijd. Hierop kon niet gewacht worden, want er moest gezwommen worden, dus daar ging het hele team. Na een frisse duik te hebben genomen, gingen we met frisse moed op naar de volgende tegenstander. Deze tegenstander was iets te sterk, wij als 2e klasse team, moesten tegen de kampioen van de 2e divisie AFC’34 uit Alkmaar. Met een magere score van 10-0 hebben we verloren. Jammer genoeg hadden we nu nog maar 11 spelers, Vince was geblesseerd geraakt.
Hierdoor werd het wel zwaar met 11 man tegen JO15 teams. Dus de jongens zochten er nog iemand bij van een andere team. Dit was Luca uit Apeldoorn. Waarvoor wij hem bij deze nogmaals hartelijk danken. We moesten weer tegen het team van vrijdagavond SUS Westenholz. Nu werd er meer strijd geleverd dan vrijdag. We kwamen zowaar op voorsprong en het werd steeds spannender. De wedstrijd ging over en weer. Werd het 2-0 voor ons of
werd het 1-1… Dat laatste werd het. Dus moesten er penalty’s genomen worden. Die hebben we helaas verloren, maar we mogen trots zijn op de jongens: ze hebben gevochten als leeuwen! Na een hele drukke dag en een vrijdag waar bijna niet geslapen werd, gingen bij de meesten al vroeg de lichtjes uit en lagen ze op tijd.
Op zondag moest er ook gevoetbald worden en stonden we weer klaar om tegen VV SVBO 1 te spelen, ook hier werd weer strijd geleverd, maar de tegenstander was iets beter en won met 3-0.
Het was een zeer geslaagd weekend, de jongens en de ouders kunnen terug kijken op een mooie herinnering. Uiteindelijk zijn we 16e van de 24 geworden, maar het was het meer dan waard! En een woord van dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt, bij deze! 
Paul de Mooij