JO17-1 voltooit zijn missie net niet

Op zaterdag 8 juni speelde de JO17-1 de finale om promotie naar de vierde divisie landelijk. In een duel tegen Elinkwijk, dat voor handhaving speelde, legde de ploeg van Julian Jenner en Bryan Pijpers het af tegen de Utrechters. Het werd 1-0 voor de Utrechters.
Zoals eerder al gemeld, verloor de JO17-1 al 13 officiële wedstrijden geen duel en dus reisde de ploeg met goede moed af naar Utrecht. Aangekomen daar lag een natte, maar goede grasmat klaar om vanaf 15.00 uur bespeeld te worden. Stipt op tijd werd onder moeilijke weersomstandigheden afgetrapt door een tegenstander die flink meer kwaliteit had dan tegenstander BVCB, die een week eerder nog zeer overtuigend met 1-4 werd verslagen in de halve finale.
1-0 achterstand bij rust
Ondanks dat de Uien wederom een goede wedstrijd op de mat legden, waren de grootste kansen voor de thuisploeg. Elinkwijk profiteerde van de snelheid voorin. Zo ontstond ook vlak voor rust de 1-0: balverlies op het middenveld werd in de omschakeling omgezet in een goal.

Na rust kansen voor Rijnsburg
Na rust werden de Rijnsburgers gevaarlijker. Zo schoot Dennis de bal vanuit de tweede lijn op de lat. Maar de grootste kans was vlak voor tijd. Een van richting veranderd schot werd in twee instanties door de tegenstander op miraculeuze wijze van de doellijn gehaald. Omdat ook Elinkwijk vanuit de omschakeling niet wist te scoren, werd de ruststand ook de eindstand waardoor de Rijnsburgse missie net niet slaagde.