Bram van Egmond

Jeugdopleiding Rijnsburgse Boys gecertificeerd

Afgelopen zaterdag was het dan zover!
Tijdens de rust van de wedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys ontving Rijnsburgse Boys uit handen van Hans Buitenhuis van de KNVB het felbegeerde certificaat.
Vanaf heden is onze jeugdopleiding als Lokale Jeugdopleiding officieel gecertificeerd door de KNVB. Wij zijn daarmee uiteraard zeer verguld.

In het seizoen 2014/2015 introduceerde KNVB samen met NMC Bright het zogenaamde Kwaliteit & Performance Programma voor jeugdopleiding van voetbalclubs in Nederland. Doel van dit programma was en is om clubs niet alleen de mogelijkheid te geven om jeugdopleiding te certificeren maar vooral ook te ondersteunen bij het ontwikkelen en verbeteren van de jeugdopleiding. Deelname aan dit programma werd ook min of meer opgelegd door de licentievoorwaarden, geldend in de Derde – en Tweede Divisie.
Afgelopen jaar is er door Ruben Plu, als Hoofd Jeugdopleiding, en Bas Groenestein met ondersteuning van de Technische Commissie Jeugd alsook een aantal jeugdtrainers veel tijd en energie gestopt in dit project. Dank daarvoor!
Nu duidelijk is geworden dat het doorlopen van dit programma veel bruikbare verbeterpunten heeft opgeleverd voor de jeugdopleiding is het de ambitie om in de komende jaren de jeugdopleiding naar het volgende niveau van Regionale Jeugdopleiding te laten doorgroeien.