Bram van Egmond

Jorn van Lunteren toch weg bij Rijnsburg

8. Jorn van Lunteren
Middenvelder Jorn van Lunteren is teruggekomen op zijn beslissing om te blijven en vertrekt aan het einde van het seizoen bij Rijnsburgse Boys. In december bereikte hij nog overeenstemming over contractverlenging met een jaar, maar na overleg met technisch directeur Dennis-Jan Mieras en bestuurslid technisch zaken Gerrit Paauw heeft Jorn zijn contract ingeleverd.
Geen toekomst
Een gebrek aan vertrouwen is voor Jorn van Lunteren naar eigen zeggen de reden voor zijn vertrek na dit seizoen. “Ik heb diverse keren met de trainer gesproken, maar dit resulteerde in slechts één basisplek sinds mijn contractverlenging in december. Ik ben ooit op voetbal gegaan om wekelijks te spelen, daarom ga ik op zoek naar een nieuwe club waar ik wel elke week speel. Wat het wordt, weet ik nog niet. Ik zie wel wat er voorbijkomt.”
“Ik vind het wel super jammer dat het zo is gelopen,” besluit Jorn. “Alles is top geregeld bij Rijnsburg. En we hebben echt een leuke groep. Dat ga ik op zeker missen. Het is puur omdat ik geen toekomst zie voor mezelf. Als er meer vertrouwen in mij zou zijn, had de trainer me wel vaker opgesteld.”
Carrière
De 23-jarige Jorn van Lunteren kwam afgelopen zomer over van hoofdklasser Jodan Boys, waar hij drie jaar speelde. Daarvoor speelde hij bij hoofdklasser Argon. In de jeugd speelde Jorn voor Sportlust ’46 in zijn woonplaats Woerden, en bij Sparta Rotterdam, Alphense Boys en ADO Den Haag.