Team van de week: Rijnsburgse Boys JO15-6

Voor dit item gaat Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze week was de JO15-6 aan de beurt. Het verslag is van Karin van Delft, de foto’s van Jan vindt u daaronder.
Jo15-6 bestaat uit 9 jongens (Mark, Freek, Renzo, Gijs, Stan, Youri, Daniël, Nick en Christian) die al meerdere jaren met elkaar samen spelen en dit jaar aangevuld zijn met 5 nieuwkomers (Jonathan, Khalid, Razzley, Bram en Luc). Onderling hebben ze het erg leuk. Dit elftal heeft het rijke bezit van 4 trainers: Willem en Wim op maandag en Marco en Bram op woensdag, die de jongens klaar stomen voor de wedstrijden.
De competitie is goed begonnen door de boys 9 punten uit 3 wedstrijden. Vorige week hebben de jongens een grote nederlaag moeten incasseren bij Valken en staan we weer met beide benen op de grond. Vandaag een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Docos, dat moet te doen zijn.
Met 12 man (Nick en Khalid afwezig) staan we om 8.30 klaar voor de aftrap maar de scheidsrechter liet het afweten door niet op te komen dagen. Gelukkig had Docos een gediplomeerd scheidsrechter bij zich die de wedstrijd wel wilde fluiten.
Het was Docos dat het meest de bal opeiste in de openingsfase van de wedstrijd waardoor Rijnsburg niet echt in hun eigen spel kon komen. Het eerste schot op het doel van Docos was van Gijs maar deze ging helaas naast. Rijnsburg kwam daarna iets beter in het spel en af en toe zagen we goed samenspel. Een schot van Bram wordt gepakt door de keeper van Docos. Nog wat later is het Renzo die de bal over het doel schiet in plaats van erin en zo gaan we de rust in met nog steeds een 0-0 stand.
De 2e helft was het wel iets meer Rijnsburg die aan de bal was en op de helft van Docos speelde maar het doelpunt liet nog steeds op zich wachten. Net buiten de 16 meter pakt onze keeper Youri de bal wat resulteert in een vrije schop voor Docos, ook die weten niet te scoren en blijft het 0-0.
Er wordt wat over en weer gespeeld maar echte kansen zijn er niet en als er al een beetje ruimte is wil de bal niet in het doel. De eindstand blijft helaas hangen op 0-0.
Volgende week een nieuwe kans voor een overwinning tegen Teylingen. De trainers, ouders en leidster hopen dan op een betere wedstrijd waarin alle jongens zullen laten zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen en meer de duels aan zullen gaan in plaats van een afwachtende houding aan te nemen.
Na 5 wedstrijden staan we op plek 4 met 2 punten achterstand op de koploper, gelukkig is het seizoen nog lang.
De jongens zijn te volgen op Facebook: Rijnsburgse jongens JO15-6.
Deze fotoserie is niet meer beschikbaar!