secretariaat

Rijnsb.Boys O23 wint met 3-0 van ARC O23

Rijnsburgse Boys O23 heeft ook haar tweede wedstrijd in de onderlinge beloften competitie gewonnen. Op een winderig Middelmors werd het dinsdagavond 3-0 voor de thuisploeg.
Na een wat weifelend begin pakte Rijnsburgse Boys al snel in de eerste helft het initiatief. Na 13 minuten spelen was de openingstreffer voor Dirk Jan van den Oever, keurig binnengewerkt vanuit een hoekschop van Max Hudepohl. Tegenover een inzakkend ARC was Rijnsburgse Boys de eerste helft dreigender, werden er goede combinaties neergelegd en kwam er een aantal keren goed doorheen middels het toepassen van de steekpass. Een onzorgvuldige laatste bal werkte echter in de hand dat er niet echt veel uitgespeelde kansen gecreëerd werden. Toch kwam Rijnsburgse Boys voor de rust wel voor de tweede keer tot scoren. Vanuit een hoekschop van wederom Max Hudepohl, was Jelmer van Egmond er bij de tweede paal als de kippen bij om de stand op 2-0 te brengen.
De tweede helft liet een iets ander beeld zien. Rijnsburgse Boys kwam voetballend minder verzorgd voor de dag en ARC rook haar kansen om wat aan de stand te doen. Dit resulteerde onder meer in een penalty voor de bezoekers. Doelman Wesley de Ruiter weigerde echter  mee te werken aan een aansluitingstreffer van ARC en hij koos derhalve de goede hoek om zo de penalty te keren.
Het duurde even voordat Rijnsburgse Boys onder de op dat moment toenemende druk van ARC vandaan kon komen. Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd werd het stabieler van de kant van de Rijnsburgers. Een mooi schot op de paal, na een mooie passeer actie binnendoor van Max Hudepohl verdiende een beter lot, maar even later werd alsnog de derde treffer gemaakt. Op aangeven van de aan de zijkant vertrokken Roy van Leeuwen, maakte Gerffert Koster met 3-0 een einde aan een nog mogelijke terugkeer van ARC in de wedstrijd.
Daarmee was ook de tweede wedstrijd gewonnen en blijft de equipe van trainer Dick Heemskerk zonder puntverlies in deze competitie.
Rijnsburgse Boys O23 – ARC O23:   3-0  (2-0)
13. Dirk Jan van den Oever: 1-0
28. Jelmer van Egmond: 2-0
80. Gerffert Koster: 3-0