Bram van Egmond

Zwaluwen Jeugd Actie bedankt jeugd RBB en overhandigt cheque

De Zwaluwen Jeugd Actie maakt voetbal voor iedereen bereikbaar!
En al 60 jaar lang! Het motto luidt niet voor niets ‘Jeugd voetbalt voor jongeren met een beperking!’.
Ook dit jaar doen weer vele jeugdteams van Rijnsburgse Boys mee aan het Zwaluwen Jeugdbekertoernooi van de KNVB.
Sommige teams zijn zelfs nog volop in de race om de finales te halen.
In het hele land voetballen dit voetbalseizoen maar liefst 500.000 jeugdvoetballers voor deze grootste Goede Doelen Actie van Nederland!
En wordt veel geld bijeen gevoetbald ook; van de totale opbrengst is een deel bestemd voor het Prinses Beatrix Spierfonds/Spieren voor Spieren voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Daarnaast ondersteunt de Zwaluwen Jeugd Actie het KNVB project Passend Voetbal (denk o.a. G-voetbal, amputatievoetbal, framevoetbal). En tenslotte is een groot deel beschikbaar voor de amateurvoetbalverenigingen om iedereen, dus ook jongeren met een beperking, te kunnen laten genieten van het voetbal en van het verenigingsleven (zie voor nadere informatie www.zwaluwenjeugdactie.nl).
En Rijnsburgse Boys ontvangt een subsidie bedrag om een invalidentoilet in het clubgebouw te realiseren.
Een aanpassing van de accommodatie om de (rolstoel-) toegankelijkheid van het clubgebouw voor mindervaliden en mensen met een beperking mogelijk te maken. Voor Rijnsburgse Boys gaat hiermee ook een langgekoesterde wens in vervulling.
Dankzij dus o.a. de voetballende jeugd van Rijnsburgse Boys zelf, kon de aanvraag van Rijnsburgse Boys worden gehonoreerd.
De cheque uitreiking vindt plaats op donderdag 27 december a.s. om 19.00 uur tijdens het Oliebollen G-voetbaltoernooi in onze sporthal Middelmors.