outhands

Zinloos en kansloos! UPDATE

Maandag jl. verscheen onderstaand (trieste) bericht op de site en vervolgens is er een hoop gebeurt. Vandaar een update!

Er is inmiddels 1 dader van de vernielingen bekend! Jeugdleden van Rijnsburgse Boys hebben informatie aan het bestuur gegeven, waardoor één van de daders van de vernielingen van afgelopen zondag is opgespoord. Deze jongen uit Rijnsburg heeft bekend, dat hij verantwoordelijk is voor de vernieling van één van de doelen. Uiteraard krijgt hij de rekening van deze zinloze aktie gepresenteerd!

Daarnaast is er nog meer informatie binnengekomen over de mogelijke andere dader(s), die afgelopen zondagavond vernielingen hebben aangericht op ons sportcomplex. Wij willen dan ook met klem een beroep doen op mensen, die nog meer informatie hebben over deze dader(s), zich te melden bij het bestuur.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking

Bericht van maandag 28 september

Vanmorgen (maandag 28 september) vroeg werd er op het voetbalveld van Rijnsburgse Boys voor de zoveelste keer schade geconstateerd! Dit maal waren het ‘flinke’ jongens (en wellicht meiden) die wisten hoe een aansteker werkte. Daarmee hebben zij enorme schade aangericht aan de doelen en het kunstgrasveld (veld 3) van Rijnsburgse Boys.

Sinds kort zit er een slot op het toegangshek vanaf de parkeerplaatsen naar het 4e veld en het bestuur heeft niet anders dan commentaar gekregen op deze maatregel. Ondanks dat die maatregel dus nodig blijkt te zijn, blijkt ook maar weer dat dit soort maatregelen weinig zin heeft! Als de jeugd erop wil, komen zij er toch wel op. Helaas ontbreekt het bij jongeren dus schijnbaar aan opvoeding (want een normaal mens doet dit dus niet) en zullen er dus nog meer maatregelen genomen moeten gaan worden.

Bestuurslid Karly van Duivenvoorde spreekt in zijn column al over de verloedering binnen de vereniging en blijkbaar heeft dit (weer) nergens toe geleid; de schade is heel groot en een enorme kostenpost voor de vereniging om dit te repareren.

Nogmaals een vriendelijk verzoek om ‘jeugd‘ erop aan te spreken als zij zich op de velden bevinden terwijl zij daar niets te zoeken hebben. En dat het jeugd is, is ook geconstateerd; meerdere malen zijn zij erop aangesproken en het enige antwoord dat je krijgt is: “wij voetballen hier alleen maar”. Dus wat moet je daar verder op antwoorden? Niets helaas; wegsturen hebben we ook gedaan, maar ze komen gewoon terug als je de hoek om bent! Zelfs ouders die hun kinderen daar brengen (weliswaar met bal onder de arm) zijn er al op aangesproken en hun antwoord op de vraag wat ze komen doen? “Het is hier toch een voetbalveld“, om vervolgens hard weg te rijden.

Zinloos en kansloos; een voetbalveld is om te voetballen en niet om stoer met je brommertje over het veld te rijden, bier te drinken (ook stoer trouwens) en zeker niet om spullen van een ander te slopen! Er zal een strengere controle plaats gaan vinden en ook de politie zal vaker surveilleren

Maar laten we zelf de controle nog vaker doen en stuur mensen die er niet horen van het veld af!

Hieronder de ‘bewijsstukken’ die ook naar de politie zijn verzonden; wordt vervolgd……

schade

schade2

schade3

schade4